Ik ben opzoek naar plinten

De keuze van de juiste plinten in je huis is een belangrijke maar ook zeer leuke keuze als je de juiste hebt kunnen vinden. Het kiezen van de juiste plint in jouw interieurstijl kan je interieur net de extra boost geven die het verdient. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten tijdens wanneer het aanbod enorm is met bijvoorbeeld hoge plinten, MDF plinten, grenen plinten, sierplinten en etc.

Wat past in mijn huis?

Eén van de belangrijkste dingen waarop je moet letten is uiteraard; past deze plint bij mijn interieur. Een monumentenplint zal wellicht niet zo mooi staan in een modern interieur als in een landelijk interieur. Ook als je huis eigenlijk een soort van mengelmoesje is van interieurstijlen kan het zeer handig zijn om je te gaan verdiepen in de soorten plinten. Iedereen geeft namelijk graag zijn of haar persoonlijke touch aan het interieur om het op deze manier zo sfeervol mogelijk te maken. De juiste soort plinten in je huis kunnen tot prachtige resultaten leiden.

Plintsoorten

Zoveel verschillende interieurstijlen als er zijn zoveel soorten plinten zijn er ook, zo zijn er bijvoorbeeld klassieke gladde plinten voor de moderne interieurs maar zijn er voor de liefhebbers van een jaren-30 woning hoge plinten die het plafond extra accentueren. Hiernaast zijn niet alleen de hoogte en vorm van de plint belangrijke accenten maar zo speelt de breedte van de plint ook een zeer belangrijke rol. Een bredere plint zorgt er namelijk voor dat er een chique overgang komt tussen vloer en wand doordat de plinten extra worden geaccentueerd. Het belangrijkste advies wat ik hierin kan geven is het aanvragen van proefstukjes, zo kun je rustig, in je eigen tijd en woning kijken wat het beste past bij jouw woning.

Combineren

Bij het kiezen van de juiste plint houdt het echter nog niet op. Als je bouw- of verbouwplannen hebt is het van dermate belang ook de juiste architraven en vensterbanken te kiezen. In combinatie met de juiste architraven krijgen de plinten een extra elegante uitstraling. Op deze manier kun je je eigen unieke stijl creëren.

Deze post heeft 0 reacties

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Geef een reactie

Sluit Menu