Ik ben op zoek naar een overkapping

De tuin is een onderdeel van het huis wat een steeds belangrijkere rol gaat spelen. De tuin is niet alleen meer een stukje gras en een paar plantjes, maar het wordt steeds meer gezien als een verlenging van je woonkamer.

Overkapping

Bij een tuin is een overkapping haast niet meer weg te denken. Dit is niet alleen fijn omdat je zo een stukje schaduw creëert in je tuin, maar je kunt dit ook zo inrichten dat het een verlening is van je woonkamer. Er zijn natuurlijk tal van verschillende mogelijkheden voor overkapping.

Soort overkappingen

Bij het kiezen van een overkapping is het van belang dat je gaat kijken naar wat voor een soort overkapping het beste bij jou en je tuin past. Zoals hierboven al aangegeven wordt er vaak gekozen voor een overkapping om schaduw te creëren, maar ook voor wind en eventueel een buitje kun je heerlijk blijven genieten van de frisse lucht. 

Vaak wordt de keuze gemaakt om te kiezen voor een veranda. Deze wordt aan je huis vast geplaatst en is een verlengstuk van je huis. Wanneer je niet wilt dat deze aan je huis geplaatst wordt, maar bijvoorbeeld achter in je tuin, kun je ervoor kiezen om deze aan bijvoorbeeld je schuur te plaatsen.

Een andere keuze die veel gemaakt wordt is een overkapping die in zijn geheel los staat van je huis of schuur. Dan spreek je over een overkapping. Deze wordt los geplaatst en deze kun je naar eigen zin inrichten. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een houten vloer. Zo maak je een tweede woonkamer in je eigen achtertuin.

Wanneer je niet alleen een overkapping wilt, maar ook meer opbergruimte in je achtertuin kun je kiezen voor een combinatie. Een overkapping met hieraan vast een berging. Een opslagplaats voor de meubels die je onder de overkapping plaatst, of een plek waar je de fietsen neer kunt zetten.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *