Ik ben op zoek naar kinderopvang

Ben je op zoek naar een plek om je kinderen een aantal uur per week (naast) school onder te brengen dan kan een kinderopvang een uitkomst bieden. Er zijn uiteraard diverse soorten kinderopvang het is belangrijk om de juiste type opvang te kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Peuterspeelzaal

De term peuterspeelzaal hoor je nog wel eens. Eigenlijk is het een term die wettelijk niet meer bestaat. We spreken nu altijd over kinderopvang. Echter het verschil bestaat vanuit het verleden nog wel. De peuterspeelzaal is gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden voor kinderen die nog niet naar school gaan. Dagopvang is meer gericht op de opvang.

Dagopvang

Gaat je kind nog niet naar de basisschool dan is dagopvang de aangewezen plek. Dit kan bij een kinderdagverblijf maar ook wat kleinschaliger bij een gastouder.

BSO

De BSO (Buitenschoolse opvang) is uiteraard voor schoolgaande kinderen. Meestal zijn deze gekoppeld aan de lokale basisschool of hebben ze een ophaal service voor jouw kinderen bij een aantal scholen. BSO is meer gericht op opvang dan op het bijleren van nieuwe vaardigheden.

Opvang binnen de vriendengroep of familie

Uiteraard kunnen kinderen ook door iemand anders opgevangen worden. Dit is geen probleem helaas bestaan er geen financiële voordelen voor deze vorm van opvang anders dan dat ze relatief goedkoop zijn. Het is ook mogelijk dat de opvang zich registreert als gastouder. In dat geval zijn er toeslagen mogelijk maar dient de gastouder ook aan de geldende wet en regelgeving te voldoen.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *