Kamer en Suite laten maken

Een Kamer en Suite is de benaming voor de combinatie van een voor- en achterkamer, welke veelal wordt afgescheiden door één of twee schuifdeuren. Hierbij wordt de voorkamer vaak gezien als de kamer waarin (zakelijk) bezoek wordt ontvangen en de achterkamer de woonkamer van het huis zelf. Deze Kamer en Suites waren razend populair tussen 1840 en 1940 en maken de laatste jaren hun teruggang. Woningen worden weer opnieuw voorzien van zo’n unieke combinatie en ook bij nieuwbouwwoningen zien we een trend in woningen die er van worden voorzien.

Belle epoque stijl

Het belle epoque tijdperk is de Frans en Belgische periode eind 19e eeuw tot aan de eerste wereldoorlog. Een vrije vertaling van ‘Belle Epoque’ is ‘het mooie tijdperk’ en dit doelt naar de maatschappelijke rust die er heerste op dat moment in beide landen. De stijlelementen die kenmerkend zijn voor dit tijdperk zijn stijlelementen met een rijke en authentiek uitstraling. Het ging maatschappelijk goed en dit mocht ook getoond worden. Hoge plafonds, sierrijke profileringen en strakke deurlijsten waren kenmerkend voor dit tijdperk. De doorgangspanelen werden in perspectief schuin geplaatst om zo een uniek diepte effect te creëren.

Jaren ’30 stijl

De jaren’30 stijl komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit de jaren 30 van de 20ste eeuw. In vergelijking met het belle epoque tijdperk kwamen hier vooral elementen in terug die hedendaags vooral als ‘modern’ worden bestempeld. Hierbij kun je denken aan eenvoud en strakke lijnen in een witte kleur en een lager gebouwd plafond. Tevens werden de bovenpanelen in lijn met de kasten geplaatst in plats van een schuine positionering.

Wil je meer weten over een Kamer en Suite of het laten bouwen hiervan, neem dan eens een kijkje op MooiEensuite.nl. Op deze website vind je van allerlei voorbeelden van een Kamer En Suite en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *