Safety first! Met een Hydraulic ram kom je uit elke benarde situatie ook

Bouw-, reddings- en andere werkzaamheden uitvoeren en tot een goed einde brengen, daar komt heel wat bij kijken. Een van de belangrijkste factoren bij zo’n werken, alsook bij het uitvoeren van veiligheidsoperaties, is degelijk gereedschap. In bepaalde gevallen is hydraulisch materiaal echt onmisbaar, maar wat is nu het voordeel van zo’n apparatuur? In het onderstaande overzicht kom je meer te weten over de voordelen van een hydraulic ram!

De hydraulic ram: wat zijn de voordelen?

Een hydraulische ram is een soort van apparaat dat gebruikt wordt om onderdelen in metaal of andere materialen uit elkaar te drukken. Dergelijke systemen komen in uiteenlopende vormen en formaten, en bieden enkele voordelen:

1. Een hoge drukkracht

Eerst en vooral biedt zo’n hydraulische ram een enorme druk geven, waardoor zelfs hele zware en grote onderdelen uit elkaar geduwd en gehouden kunnen worden. Hydraulische aandrijving houdt in dat olie onder een heel hoge druk, rond de 700 bar, naar het gereedschap wordt gestuwd.

2. Een betrouwbare elektromotor

Nog een voordeel van een hydraulische ram is dat het systeem met een elektromotor of verbrandingsmotor aangedreven kan worden. Bepaalde systemen werken ook op basis van mankracht, maar die zijn meestal kleiner van formaat en worden doorgaans niet ingezet bij bijvoorbeeld de brandweer.

3. Een hydraulic ram voor een optimale veiligheid

Een hydraulic ram is een apparaat dat vaak wordt gebruikt door de brandweer of andere veiligheidsinstanties. Dergelijke systemen kunnen hier gebruikt worden voor het opendrukken van deuren, het uiteenhouden van zware metalen onderdelen, enzovoort. Een hydraulisch systeem erg efficient bij situaties waarbij er levens op het spel staan, zoals bij een lift die klem komt te zitten.

Meer informatie over optimale veiligheid. Klik dan eens op deze link.

4. Meer bereik dankzij een telescopische hydraulic ram

Ten slotte is een hydraulic ram ook een goed hulpmiddel bij redding- en beveiligingsoperaties aangezien er een grote werkende lengte mee bereikt kan worden. Dankzij meerdere cilinders is het mogelijk om een grotere afstand te beslaan met de ram, en dat is in bepaalde situaties natuurlijk onmisbaar.

Hydraulisch gereedschap van uitstekende kwaliteit

Voor welk doeleinde hydraulisch gereedschap ook wordt gebruikt, het is belangrijk dat het van goede kwaliteit is. Zeker als het gaat om beveiliging en het redden van levens zijn zowel kwaliteit als betrouwbaarheid essentieel. Op die manier kan hydraulisch gereedschap bijdragen tot de veiligheid, maar kan het ook bepaalde productieprocessen van bedrijven efficiënter maken.

Of je nu een hydraulic ram nu voor persoonlijke of zakelijke doeleinden wilt gebruiken, een dergelijk systeem is altijd de moeite waard als je veiligheid hoog in het vaandel draagt!

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *