Tips voor een goede Social Media strategie

In het huidige online marketing landschap is een sterke social media strategie ontzettend belangrijk voor een onderneming. Of je nou een webshop, of een gewone website hebt, social media is altijd een meerwaarde.

Ieder bedrijf heet zo zijn eigen social media ideeën . Sommigen vinden dat het plaatsen van enkel organische inhoud het beste werkt voor hun merk, terwijl anderen ervoor kiezen om alleen gebruik te maken van social media advertising. En waar het ene bedrijf kiest voor het volledige aanbod aan social media platforms, zijn er ook bedrijven die zich enkel richten op LinkedIn of juist Facebook en Instagram.

Wat jouw keuzes hierin ook zijn, uiteindelijk draait het erom dat je op een boeiende en onderscheidende manier aanwezig bent op de social media platfora waar jouw doelgroep zich bevindt. Ik heb met de hulp van KleesMedia in Enschede een goede Social media strategie kunnen opzetten voor mijn bedrijf.

Tips voor een goede Social media Strategie

  1. Kies het juiste kanaal

Kies een platform waarvan jij weet dat dit het platform is waar je doelgroep op te vinden is. Doe onderzoek online, kijk rond op de verschillende kanalen en kies het juiste kanaal.

  1. Weet wie je doelgroep is

Weet jij wie jouw gasten zijn? Wat vinden ze belangrijk? Wat zijn hun problemen? Verdiep je in de doelgroep en omschrijf deze in een persona.

  1. Kies het beste moment

Berichten moet je posten op het moment dat je volgers online zijn. Anders raken ze achterop en worden ze niet meer getoond. Bij het analyseren van de doelgroep kun je wellicht al bedenken wanneer je volgers online zijn en zitten te wachten op jouw boodschap. 

Er komt natuurlijk meer bij kijken voordat je een goede Social Media draaiende hebt dan alleen bovenstaande punten. Om dieper in te gaan op de materie heb ik uitgebreid informatie vergaard bij KleesMedia.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.