Vensterbank op maat bestellen

Stel je het voor, je bent aan het bouwen of verbouwen en dan kom je uiteindelijk op het punt om de vensterbank (deels) te vernieuwen. Hierbij is het natuurlijk geweldig als u alle elementen van de vensterbank compleet naar eigen wens samen kan stellen. Van het model en materiaal, tot aan de lengte maten en de kleur. Ieder mens is (gelukkig) anders en zo zijn iedereens wensen ten opzichte van hun vensterbank ook anders.

Model

Als gekeken wordt naar het model is de keuze vaak reuze en ziet u door de bomen haast het bos niet meer. Vandaar dat ik de keuze terug heb gebracht naar 4 distinctieve modellen die alle 4 andere stijlelementen bevatten.

Model 1890

Het 1890 model staat ook wel bekend als het klassieke model en past eigenlijk in diverse interieurstijlen. Het model kent een gladde halfronde afwerking die je ook steeds vaker in diverse bouw en verbouwprogramma’s terugziet. Het is een simpel doch elegant model die de laatste jaren steeds populairder wordt.

Model 1900

Dit model zie je vooral terug in de landelijke en rurale interieurstijlen en wordt gekenmerkt door een gladde kwartronde afwerking gecombineerd met een lichte inkeping aan de bovenkant. Dit model komt vooral tot zijn recht wanneer deze geleverd wordt in grenen hout, dit accentueert het landelijke karakter nog beter.

Model 1920

Het 1920 model wordt ook wel gezien als de moderne vensterbank. Het heeft een gladde en strakke afwerking en doet het goed in vrijwel elke interieurstijl. De accenten van dit model komen het beste tot zijn recht wanneer deze geleverd wordt in MDF. Dit geeft een extra moderne look en is tevens erg duurzaam.

Model 1930

Dit model vindt zijn oorsprong bij herenhuizen uit de jaren’ 30. Het heeft een strakke en rechte afwerking met een kleine inkeping aan de bovenkant. Het lijkt in veel opzichten op het 1920 model maar heeft zijn eigen unieke contouren.

Breedte

De breedte wordt ook wel de vensterbank diepte genoemd en is de breedte van de vensterbank richting het raam. De breedte van de vensterbank is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een brede vensterbank geeft bijvoorbeeld een robuuste uitstraling aan de raampartij en is ook een stuk prominenter aanwezig dan een smalle vensterbank.

Een minder diepe (smalle) vensterbank is dan iets minder prominent aanwezig en zie je veelal terug in de modernere interieursitjlen.

Hieronder vindt u een afbeelding zodat u precies weet waar u op moet letten tijdens het bestellen van een vensterbank.

Kleur

Het laatste element is zeker niet de minst belangrijkste maar misschien nog wel de gene waar u het meest over na moet denken. Namelijk, de kleur van uw vensterbank.  Het is een uitdagende maar leuke klus en wanneer juist uitgevoerd kan het leiden tot zeer mooie resultaten. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van verschillende kleuren vensterbank en het effect dat dit kan hebben binnen uw woning.

Wil je meer weten over vensterbanken, de effecten ervan of hoe u deze het beste kunt plaatsen en inmeten? Kijk dan eens hier voor meer informatie over een vensterbank op maat laten maken. Hier vindt u een breed assortiment aan vensterbanken en handige tips voor bijvoorbeeld het monteren.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *