3 voordelen van bokszaktraining

3 voordelen van bokszaktraining

Er zijn veel (kick)boksverenigingen die wekelijks ook bokszaktrainingen geven. Waarom zijn deze bokszaktrainingen zo goed voor je? En wat zijn de voordelen van deze trainingen? We zetten vast 3 voordelen voor je op een rijtje. Ben je daarna nog niet helemaal overtuigd? Meld je dan aan voor een gratis proefles en ontdek zelf de grote hoeveelheid andere voordelen.

  1. Conditie

(Kick)boksen is sowieso al goed voor je conditie maar bokszaktrainingen zijn vooral ook erg goed voor de snelle opbouw van je conditie. Je leert in een hoog tempo veel technieken achter elkaar te gebruiken. Vooraf aan een bokszaktraining wordt er vaak een pittige warming up gegeven zodat je hartslag alvast hoog is voor een optimale workout. Meestal duren de bokszaktrainingen 1 uur. Maar in 1 uur met deze intensiteit verbrand je ook nog eens heel veel calorie├źn.

2. Technieken aanleren

Het aanleren van de juiste technieken kan het beste op een bokszak. Om te voorkomen dat je blessures aanricht bij jezelf of bij je tegenstander is het belangrijk om de juiste technieken te ontwikkelen. Trainen op een bokszak helpt erg goed bij een juiste ontwikkeling van techniek omdat het meerdere malen geoefend kan worden tot je techniek goed genoeg is om te gebruiken op een tegenstander.

3. Geen fysieke tegenstander

Ondanks dat de bokszak moet dienen als tegenstander is het toch anders dan een training met fysiek contact tussen 2 kickboksers. Sommige mensen houden wel van kickboksen om van hun stress af te komen of om conditie op te bouwen. Maar niet iedereen wil kickboksen om met een directe tegenstander te sparren. Mocht je dus wel graag gebruik maken van de voordelen die kickboksen met zich meebrengt maar niet met een tegenstander oefenen? Dan is bokszaktraining een goede oplossing voor jou!

Bij Blue Butler Athletes in Nijverdal wordt elke week bokszaktraining gegeven. Om eens een kijkje te nemen kun je jezelf aanmelden voor een gratis proefles!

Geef een reactie

Sluit Menu