Fit blijven tijdens en na de Corona crisis

Fit blijven tijdens en na de Corona crisis

Het leven kreeg een rare wending toen de corona crisis om de hoek kwam kijken. Veel bedrijven als sportscholen en verenigingen moesten sluiten. Iedereen die dagelijks naar een sportschool of vereniging ging kon dat niet meer. Maar wat kun je wel doen om fit te blijven tijdens een crisis zoals de corona- crisis? Wij hebben 3 punten voor je op een rij gezet die het makkelijker maken om tijdens een rare periode in je leven toch aan je gezondheid en fitheid te blijven werken.

  1. Bestel fitnessmateriaal voor in huis

Om zo min mogelijk van huis weg te hoeven en toch fit te kunnen blijven is het een goed idee om wat fitnessmaterialen te bestellen om thuis aan de slag te kunnen. Denk hierbij niet aan de grote fitnessapparaten want dat is een beste opgave en kost erg veel geld. Fitness materialen zoals dumbells, elastieken, een springtouw, kettlebell en een trainingsmatje kunnen het een stuk makkelijker maken om fit te blijven vanuit huis.

  • Activiteiten voor buiten

Zolang het verantwoord is om af en toe naar buiten te gaan is het een goed idee om zo’n moment te gebruiken om wat actiefs te doen. Een stuk skeeleren of hardlopen zorgt ervoor dat je conditie op pijl blijft en buitenlucht is simpelweg goed voor iedereen. Zorg wel dat je geen rondes kiest waarbij je veel last hebt van andere mensen.

  • Maak gebruik van de alternatieven die sportscholen en verenigingen bieden

Veel sportscholen en verenigingen zijn verplicht gesloten maar ze zijn erg actief bezig met alternatieve mogelijkheden aanbieden om toch ondersteuning te bieden aan alle klanten. Veel livevideo’s of challenges worden opgezet om mensen te stimuleren toch actief te blijven tijdens een bizarre periode.

Blue Butler Athletes is een kickboks vereniging in Enschede die zich vanaf het begin deze crisis zoveel mogelijk filmpjes maakt voor de klanten en andere geïnteresseerden om fit te blijven en je gezondheid niet op te geven in deze periode. Tegen de tijd dat een crisis zoals het coronavirus voorbij is, kan iemand die fit is gebleven tijdens de crisis het sporten weer oppakken zonder opnieuw te beginnen.

Fotobron: @jonathanborba

Geef een reactie

Sluit Menu