Ik ben op zoek naar een Adblue leverancier

Ik ben op zoek naar een Adblue leverancier

De afgelopen jaren maken steeds meer dieselmotoren gebruik van Adblue. Daarmee stijgt ook de vraag naar tankstation waar Adblue kan worden getankt. Wat is Adblue eigenlijk en waarom zijn we steeds vaker op zoek naar een adblue leverancier? In dit artikel ga ik je er alles over vertellen.

Adblue, wat is dat eigelijk?

Adblue is een waterachtige oplossing die in dieselmotoren wordt gebruikt om hun NOX-uitstoot te beperken. Adblue wordt in een aparte tank aangevuld en de motor zorgt er zelf voor dat het op de juiste manier wordt gebruikt. Adblue bestaat volledig uit gedeminiraliseerd water in combinatie met ereum. Adblue wordt in het uitlaatsysteem gespoten en dankzij een chemische reactie die dan plaatsvindt wordt er voor een groot deel de stikstof afgebroken. Dit is beter voor het klimaat en de planeet.

Praktisch om te weten

Veel mensen halen een vat adblue om deze zelf thuis aan te vullen wanneer de auto erom vraagt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat Adblue bij -11 graden kan bevriezen. Het is dus een slecht idee om het in de kelder of in de schuur te bewaren. Op zichzelf is Adblue niet brandbaar en explosief dus het is niet gevaarlijk om het in huis te bewaren. Let er ook op dan je het niet in de zon bewaard, want de samenstelling van de vloeistof het veranderen als het aan UV-straling wordt blootgesteld.

Het bijvullen van Adblue

Bijna alle auto’s kunnen met een volle adblue tank 2400 kilometer rijden voordat er weer bijgevuld moet worden. Vaak kijken dealers de Adblue sowieso na bij elke servicebeurt. Echter kan het wel voorkomen dat je het zelf eens bij moet vullen. Elke auto die Adblue nodig heeft is voorzien van een lampje die gaat branden als het bijna op is. Direct bijvullen is dan ook verstandig, want een auto kan niet meer starten of functioneren als het reservoir helemaal leeg is.

Geef een reactie

Sluit Menu