Ik ben op zoek naar een bouwkostendeskundige

Bij het realiseren van een nieuw gebouw, een nieuwbouwplan of een een ander bouwplan zijn vaak vele meningen gemoeid. De investeerder wil dat het project niet te duur wordt. De architect wil er graag wat unieks van maken en zijn eigen stijl laten terugkomen en de uitvoerder wil dat het project makkelijk af te bouwen is. Van de overheid hebben we meerdere malen geleerd dat het begroten van kosten voor het realiseren of renoveren van een gebouw vaak erg moeilijk is.

Voorkomen van extreem hoge bouwkosten

Wanneer je als investeerder een gebouw realiseert zit je natuurlijk niet te wachten op een meer kosten dan je begroot hebt. Verder wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk je gebouw realiseren zonder dat je hiervoor kwalitatieve concessies hoeft te doen. Dit is de reden waarom bij elk groot bouwproject een bouwkostendeskundige wordt ingeschakeld. Een bouwkostendeskundige helpt aannemers en architecten om binnen een budget de plannen te realiseren.

Halen zij de begroting of niet

Bouwkostendeskundigen doen dit door het verzorgen van onderstaande diensten:

  • Het uitvoeren van bouwkostenmanagement
  • Het geven van materiaaladvies
  • Door Proactief Financieel Ontwerpen
  • Het verzorgen van Dashboards
  • Het uitvoeren van een kansberekening over de haalbaarheid en overschrijdingskans

Projecten zonder goed bouwkostenadvies

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden waarom goed bouwkostenadvies zeer belangrijk is.

Verbouwen van de raadzaal
Bij het verbouwen van de raadzaal zijn er met een aantal belangrijke aspecten geen rekening gehouden waardoor de totale kosten 1.250.000 bedragen in plaats van een miljoen. Een stijging van maar liefst 25%.

Verbouwen van de tramtunnel
Ook het verbouwen van de Tramtunnel in Den Haag kostte ruim 2 miljoen meer dan er oorspronkelijk werd begroot.

Redenen dat projecten duurder uitvallen

De redenen dat projecten een stuk duurder zijn dan begroot heeft vele uiteenlopende redenen. Zo kan het zijn dat er over zaken in de ontwerpfase niet goed is nagedacht en dat hierdoor het plan moet worden aangepast terwijl deze al gestart is. Dit lijdt in alle gevallen tot vertragingen van partijen die altijd van elkaar afhankelijk zijn en dus tot extra uren.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *