Ik ben op zoek naar een duurzame houten vloer

Ik ben op zoek naar een duurzame houten vloer

Er zijn talloze soorten vloeren en vloerbedekking op de markt. Wanneer we voor duurzame vloeren kiezen zijn houten vloeren een goede optie. Houten vloeren of parketvloeren blijven erg lang mooi en kunnen ook worden geschuurd en gelakt om een nog mooier resultaat te behouden. Vloeren worden immers dagelijks gebruikt en per huishouden verschilt het hoeveel de vloer moet kunnen weerstaan. Een gezin met kinderen zal een goede vloer moeten hebben die kras en stoot bestendig is en goed kan worden schoongemaakt met een dweil. Een lange levensduur van een vloer heeft met verschillende aspecten te maken. We gaan hier uitleggen waar het verschil van kwaliteit in zit bij de aanschaf van een parket- of laminaatvloer.

Parketvloeren

Parketvloeren zijn verkrijgbaar in vele soorten gangbare houtsoorten zoals Eiken, Beuken, Essen en wat minder bekende houtsoorten zoals Afrormosia, Afzelia, Basralocus, Billinga, Padoek en Wengé. De ruime keuze aan parketvloeren maakt het soms niet makkelijk welk soort nu geschikt is voor een levendig huishouden. Er wordt vooral gekeken naar de dikte van de vloer en het onderhoudsgebruik. Vaak zijn massief houten vloeren lastig te onderhouden en schimmel gevoelig. Meer bewerkte houtsoorten hebben een beschermlaagje waardoor de vloer langer mooi blijft en goed beschermd is tegen vocht. Een voorbeeld van een parketvloer die nog echt traditioneel wordt gelegd is de tapisvloer. Tapisvloeren worden verlijmd en gespijkerd op een ondervloer welke daarna wordt gemonteerd op de bestaande vloer van de woning. Na het leggen van de tapisvloer wordt deze geschuurd en afgewerkt naar keuze. Deze vloer kan zeer nauwkeurig worden worden gelegd en is daarmee ook water- en vuilbestendig. Als een vloer grove naden en randen heeft dan kan hier vuil in gaan zitten en kringen ontstaan. De kwaliteit van een parketvloer is altijd in prijs-kwaliteit verhouding. Een goedkopere vloer zal daarom ook minder lang mee gaan en is daarmee wel uitermate geschikt om te leggen in tijdelijke woningen of huurhuizen.

Laminaatvloeren

De meest traditionele vloer die we in veel huishoudens zien zijn laminaatvloeren. Makkelijk te leggen en er is ruime keuze in soorten en diktes van het laminaat. Wil je een makkelijk te onderhouden vloer die ook nog eens op hout lijkt? Om die reden is laminaat daarom ook het meest verkochte product in de categorie vloeren. Om je wegwijs te maken in de grote wereld van laminaat benoemen we hier een tweetal soorten laminaat. Je hebt houten laminaat vloeren of van kunststof (ook wel vinyl genoemd). Vinyl is een opkomende trend vanwege de vele voordelen die het kunststof materiaal met zich meebrengt. Door de beschermende toplaag zijn de vloeren uitermate onderhoudsvriendelijk, kras- en vochtbestendig. Vinyl is een van de weinige vloeren die geschikt is om nat te kunnen dweilen en kan zelfs in de badkamer worden gelegd. Ook is een vinyl vloer zeer geschikt voor vloerverwarming.

Parketwereld

Dé specialist op het gebied van houten vloeren en vloeren leggen is Parketwereld. Een zeer deskundig en Twents bedrijf met jaren ervaring op het gebied van parket- en laminaatvloeren. Je kunt in de winkel in Almelo of Haaksbergen diverse soorten houten vloeren bezichtigen. Ook kun je makkelijk en snel parketvloeren online bekijken. Je shopt ook diverse onderhoudsmiddelen voor je vloer bij Parketwereld.

Houten vloeren bij Parketwereld

Geef een antwoord

Sluit Menu