Ik ben op zoek naar een teckel webshop

Ik ben op zoek naar een teckel webshop

Teckel webshop

Wie kent ze niet, de lange, lieve en met korte pootjes, die ook wel dashond worden genoemd, de teckel. Teckels stelen al jarenlang de harten van diverse honden- en andere dierenliefhebbers. Met hun gemakkelijk herkenbare lichaamsbouw en uitstraling zijn ze een graag geziene gast in vele Nederlandse huishoudens. Dankzij hun opvallende uiterlijk met zeer korte poten in vergelijking met een lang lichaam worden deze hondjes ook wel worstenhondjes genoemd. Maar ze laten zich zeker niet kisten, want ondanks hun korte poten zijn het snelle honden die uitstekend geschikt zijn als waakhonden.

Geschiedenis

Eén van de meest beroemde liefhebbers van dit bijzonder ras, was niemand minder dan Napoleon Bonaparte zelf. Wellicht dat je de schilderijen wel eens hebt gezien. Hij liet zich namelijk graag portretteren met zijn favoriete viervoeters. Door de geschiedenis heen, is de teckel zeker geen onuitgenodigde gast bij de adel. In tegenstelling, de hondjes werden gezien als statussymbool en vele machtige personen lieten zich dan ook graag portretteren met een teckel erbij. De oud-keizer van Duitsland, Wilhelm de 2de, ging zelfs zo ver dat hij een standbeeld liet maken van zijn dashond. Vandaag de dag is de teckel allang niet meer alleen voor de adel. Dierenvrienden door heel Europa zijn inmiddels helemaal verzot op deze hond en alles wat er mee te maken heeft.

Jachthond

Je zou het op het eerste oog misschien niet direct zeggen, maar de hondjes zijn uitstekende partners tijdens het jagen. Waarbij grotere honden wellicht het wild aanvallen of uitdrijven, zijn de teckels uitstekende jagers wanneer men op dassen of vossen jagen. Deze verblijven namelijk veelal in dassenburchten of vossenholen, die vaak te klein zijn voor grotere honden. De dashond kan hier echter uitstekend bijkomen en zodoende de vos of das verjagen.

Assortiment voor je teckel

Jouw viervoeter verdient natuurlijk het beste van het beste. Of het nu gaat om jasjes, kleding, manden of sieraden, het is eigenlijk allemaal hartstikke leuk. Meer weten over alle accessoires en teckelmanden voor jouw hond, klik dan op de link.

Geef een reactie

Sluit Menu