Letselschade

Wat is letselschade nou eigenlijk? Letselschade is schade die is opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk, een bedrijfsongeval, een medische fout, aanrijding of door psychische problemen. Bij letselschade is er vaak sprake van een ernstig ongeluk. Bij letselschade is het belangrijk om goed uit te zoeken wat de vervolgstappen zijn. Het is namelijk mogelijk om instanties of personen waardoor U letselschade hebt geleden aansprakelijk te stellen. U kunt de geleden schade in de vorm van een geld bedrag laten terug betalen.

Letselschade vergoeding

Wanneer U letselschade heeft opgelopen is het dus mogelijk om de schade te verhalen op de schuldige partij. De schade kan fysiek maar ook mentaal opgelopen zijn. De fysieke ongemakken of littekens die U overhoudt aan het letsel. Maar ook de mentale opgelopen schade, zoals pijn en verdriet, kan ervoor zorgen dat slachtoffer vergoed moet worden door verantwoordelijke in de vorm van geld. Vaak zijn dit forse bedragen waardoor het niet handig is om zelf actie te ondernemen maar altijd hulp in te schakelen. Letselschade Hengelo is bijvoorbeeld een advocaten kantoor bij ons in de buurt die U verder kan helpen met verkeersongevallen maar ook ongelukken op de werkvloer. Zei gaan samen met U de zaak in duiken om ervoor te zorgen dat het juiste bedrag naar geleden schade betaald word door verantwoordelijke.

Welke bedragen zijn er gekoppeld aan letselschade

Er zijn 4 vormen van letsel volgens het rechtssysteem. Dat zijn de volgende 4: matig letsel is bijvoorbeeld maximaal €9000, ernstig letsel is maximaal €21000, zwaar letsel heeft een maximum van €43000 en zeer zwaar letsel heeft een maximum van €76000. Het word bepaald aan de hand van hoe erg het ongeluk geweest is, hoeveel pijn u geleden heeft maar, bijvoorbeeld ook hoelang de herstelperiode geweest is en of er blijvende schade is. Zeer zwaar letsel valt bijvoorbeeld het blind worden onder, of het verliezen van een ledermaat.