Op zoek naar een financieel adviesbureau

Lang niet alle mensen hebben veel verstand van het terugvragen van belastingen, het regelen van je pensioen, verzekeringen of belastingschalen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om zich door een financieel adviesbureau te laten adviseren. In dit artikel ga ik je vertellen over de voordelen die je het op kan leveren.

Hypotheekadvies

Het nemen van je eerste of een hogere hypotheek is vaak een spannende stap die je in je leven maakt. Je gaat een grote schuld aan die je binnen 30 jaar terug moet gaan betalen. Het is belangrijk om te weten of je de maandelijkse aflossing waaraan je moet voldoen kunt betalen en of dit past binnen je huidige levensstijl. Er komen vaak ook nog andere kosten bij kijken waar je mogelijk geen rekening mee hebt gehouden. Denk aan extra verzekeringen die je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen, gas, water en licht en andere gemeentelijke belastingen. Heb ik verstandig om in gesprek te gaan met een financieel adviseur die je hierin een passend en onafhankelijk advies kan geven. Soms kan het namelijk gunstig zijn om net wat extra geld in te leggen waardoor je in een andere renteschaal valt. Dit kan je op de lange termijn al zo 100 euro per maand schelen.

Advies over je verzekeringen

Het kiezen uit verzekeringen is vaak een dilemma. Je wilt natuurlijk niet teveel premie betalen, maar ook niet onderverzekerd zijn. Daarnaast wil je ook niet voor verrassingen komen te staan. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je vergeet een reisverzekering af te sluiten dan kan dit hele vervelende gevolgen (zowel financieel als juridisch) hebben. Het is daarom verstandig om je hierover te laten adviseren. Ook komen er nog andere vraagstukken zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering voorbij. Een financieel adviesbureau kan je goed inlichten over de kosten en baten.

Pensioenadvies

Ook het opbouwen van je pensioen is iets waar mensen zich vaak over laten adviseren. Je wilt natuurlijk niet bijna je hele leven werken om vervolgens bij je pensioen erachten te komen dat je geen geld meer hebt voor leuke dingen. Het is belangrijk om bij het begin van je carrière je pensioen direct te regelen.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.