Op zoek naar een huis

Iedereen kent het wel: de spannende zoektocht naar een huis. De reden voor het kopen van een huis is voor iedereen anders en iedereen heeft hierin natuurlijk een ander budget. Wat de reden dan ook is om een huis te kopen. Het is altijd belangrijk om dit te laten begeleiden door een makelaar.
De ene makelaar is de andere niet en we adviseren je dan ook om goed te kijken naar de verschillen die bij elk makelaarskantoor te vinden zijn. Als je verzekerd wilt zijn van kwaliteit dan kun je het beste kiezen voor een NVM makelaar. Een NVM makelaar moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en heeft bepaalde diploma’s en opleidingen nodig voordat die zich een NVM makelaar mag noemen. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom mensen op zoek gaan naar een andere woning:

Van je studentenkamer naar je eerste koophuis is een spannende stap in je leven

Op zoek naar je eerste koophuis

De leeftijd waarop jongeren hun eerste huis kopen is de laatste jaren flink verschoven. Dit heeft met vele redenen te maken waaronder de leeftijd waarop je een studie afrond. De prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen en de goede oude studiefinanciering is geen gift meer zodra je jouw studie helemaal hebt afgerond. Veel jongeren kiezen daarom om langer thuis te blijven wonen. Zodra de studie is afgerond blijven ze vaak nog een jaartje thuis wonen om wat te sparen en daarna gaan ze vaak over naar het kopen van een woning. Vooral voor starters die nog niet eerder een woning hebben gekocht is het momenteel moeilijk om een eerste woning te bemachtigen. De huizenprijzen zijn momenteel namelijk erg hoog en het aannbod is minimaal. Voor starters kan het dus lonend zijn om een NVM makelaar in de hand te nemen om zo zeker te zijn van de kwaliteit die een makelaar moet leveren.

Verhuizen om groter te gaan wonen

Nadat je als starter een woning hebt gekocht ben je vaak alleen of samen met je vriendin. Na een aantal jaren ontstaat er vaak de behoefte om kinderen te nemen en de volgende levensfase in te gaan. Deze keuze heeft van allerlei gevolgen waaronder het gevolg dat je misschien wel groter moet gaan wonen. Waar de woning nu nog perfect is met zijn twee moet er vaak bij de komst van een eerste kind gekeken worden naar een grotere woning.

Verhuizen naar een grote woning

Kleiner gaan wonen vanwege de leeftijd

Als je nog “jong” bent dan bruis je van de energie. Je hebt een leuke tijd met je kinderen doet in het weekend de tuin en je houdt je man of vrouw ook makkelijk tevreden. Vaak ontstaat er rond de leeftijd van 60 de behoefte om kleiner te gaan wonen. Het schoonmaken wordt erg veel werk en de tuin komt je een keer de neus uit. Vaak besluit deze groep om dat hun woning waar ze jaren hebben doorgebracht te verkopen en om vervolgens wat kleiners weer te kopen.

Je gaat uit elkaar

Dit is natuurlijk een situatie waar je niet zo snel op hoopt, maar toch is het aantal scheidingen de afgelopen jaren explosief gestegen. Waar je voorheen nog flink vlinders in de buik had, vind je nu alleen nog maar leegte en behoefte aan wat anders. Het verbreken van de relatie heeft veel gevolgen. één van deze gevolgen is vaak dat het huis moet worden verkocht en de inwoners beiden op zoek moeten naar wat anders.

Ruzie is nooit leuk

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *