Op zoek naar een waterontharder

De markt van de waterontharders wordt steeds uitgebreider en er zijn dan ook steeds meer verschillende merken en soorten. Consumenten zien soms door de bomen het bos niet meer en hebben behoefte aan advies. In dit artikel probeer ik je zo goed mogelijk te vertellen waar je op moet letten als je een waterontharder wilt kopen. Ga je voor goedkoop of investeer je een paar euro extra in meer kwaliteit? En wat is deze extra kwaliteit dan? Je leest het allemaal hieronder!

HEt kopen van een waterontharder doe je niet zomaar. Verdiep jezelf goed in de verschillende systemen

De verschillende typen waterontharders

Een waterontharder kan verschil maken tussen twee verschillende systemen. Zo zijn er Mechanische waterontharders en elektronische waterontharders. Ja leuk denk je, maar wat is nou het verschil en welke waterontharder is beter?

Een mechanische waterontharder

Een mechanische waterontharder (wordt ook wel hydraulische waterontharder genoemd) werkt op de de druk van het water en verbruikt dus logischerwijs geen elektriciteit. Dit type waterontharders werkt heel makkelijk want hij spoelt na een bepaalde periode of na een bepaald volume waterverbruik. Het voordeel is dat er geen elektronische onderdelen zijn, hierdoor kun je dus besparen op onderhoudskosten.

Een mechanische watertontharder is goedkoop en makkelijk in gebruik

Een elektronische waterontharder

De naam zegt het natuurlijk al: een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit en is daarmee beter te besturen dan de mechanische waterontharder. Dit type waterontharder kun je volledig afstellen op je eigen situatie waardoor je slimmer en efficiënter met je zout om kunt gaan. Een elektronische waterontharder is in de aanschaf vaak wat duurder, maar zal zich op de lange termijn zeker terugverdienen.

Welke waterontharder moet ik kiezen

Mijn motto is altijd: koop geen dingen die je niet nodig hebt, maar koop ze beslist als je ze wel nodig hebt. Ik doel hiermee op dat je voor jezelf de juiste keuze maakt. Als je een redelijk vast leefritme hebt en niet zit te wachten op teveel poespas dan raad ik je aan om een mechanische waterontharder aan te schaffen. Krijg je echter vaak visite en ben je vaak van huis dan kun je beter kiezen voor een elektronische waterontharder. Deze kun je dan gemakkelijk bijstellen en dus flink op je zoek besparen.

Een waterontharder op stroom is duurder maar kan zichzelf terugverdienen

Als je kiest voor een waterontharder kies dan vooral voor een wat duurder model. Deze zijn vaak van betere kwaliteit en de onderdelen gaan een stuk langer mee. Je zit niet te wachten op een waterontharder die om de havenklap kapot gaat. Door een snelle zoekopdracht te doen kun je vaak binnen 15 minuten al een stuk wijzen worden. Vergelijk een aantal merken met elkaar en bepaal wat je belangrijk vind. Staat de waterontharder in het zicht dan wil je natuurlijk dat die er een beetje goed uitziet. Je kunt dan eens kijken naar een Dutch design Waterluxe waterontharder. Staat die gewoon in de meterkast? Dan is het design natuurlijk van geen enkel belang.

Besparen op je aankoop

Niemand wil natuurlijk teveel betalen voor zijn aankoop. Ik wil je daarom graag de tip geven om bij meerdere waterontharder aanbieders wat offertes aan te vragen. Hierdoor kun je makkelijk prijzen met elkaar vergelijken en de goedkoopste uitkiezen. let er wel op dat er bij sommige aanbieders ook een onderhoudscontract aangesloten moet worden.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *