Sieraden reparatie

Het is altijd jammer als een sieraad kapot gaat. Vooral als het een sieraad is met emotionele waarde. Het sieraad is dan moeilijk te vervangen met een ander. Als het sieraad kapot is betekend dat niet dat het niet meer te redden valt. Een goudsmid kan deze sieraden repareren. In deze blog lees je wat een goudsmid doet en wat je kunt verwachten.

Wat doet een goudsmid precies?

Het werk van een goudsmid doet is precisie werk. Ze kunnen sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen ontwerpen, maken en repareren. Ze worden dan ook wel metaalbewerker genoemd. Om hun werk te doen gebruiken ze verschillende technieken zoals smelten, gieten, solderen en zetten. Een goudsmid zou ook een sieraad voor je kunnen verzetten als deze niet meer past.

Hoe werkt het repareren van sieraden?

Om te beginnen moet je contact zoeken met een goudsmid. Dit kan vaak via de website of je kunt een winkel/atelier binnen stappen. Samen kijk je wat de schade is en hoe dit het beste herstelt kan worden. Soms is het iets kleins, maar het kan ook veel werk zijn om de schade te herstellen. Voor dat de goudsmid aan de slag gaat krijg je een prijsindicatie. Op die manier weet je hoeveel je ongeveer kwijt bent. Na de reparatie kun je het sieraad weer dragen zoals jij gewend bent!

Een sieraad laten ontwerpen

Niets zo uniek en persoonlijks als een sieraad dat voor jou is ontworpen door een goudsmid. Op die manier kun je een speciale herinnering vast leggen. Er is van alles mogelijk, ook als je niet zo goed weet hoe het eruit moet komen te zien. Een goudsmid heeft namelijk veel ervaring en kan vaak goed in beeld brengen wat jij wilt vastleggen. Maak een afspraak om je wensen, je smaak en vooral het verhaal achter het sieraad te bespreken.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *