Teekwerkende kleding

In deze maanden zul je er niet veel mensen over horen, maar zodra het iets warmer wordt wordt er veel meer over teken gesproken. Wat zijn teken eigenlijk en wat doen ze?

Wat zijn teken?

Teken zijn kleine spinachtige beestjes die voornamelijk in bossen, struiken en (hoog) gras zitten. Maar vergis je niet ook in je eigen achtertuin zijn veel teken te vinden.

Teken leven in vochtige gebieden. Teken leven van bloed van dieren en mensen. Wanneer je een teek hebt veroorzaken zij niet alleen een tekenbeet. De kans dat zij een ziekte bij zich dragen en deze overdragen is groot. Een veel komende overdraagbare ziekte van de teek is de ziekte van Lyme.

Wanneer je een tekenbeet hebt zul je dit zeer waarschijnlijk niet gelijk doorhebben. Omdat een teek zich nog vol moet zuigen met bloed is het beestje in het begin bijna niet zichtbaar, een klein zwart puntje. Je ervaart misschien een beetje jeuk. Wanneer de teek zich aan het volzuigen is met bloed wordt de teek groter en zal hij beter zichtbaar zijn. Vaak wordt de plek gevoeliger en kan er een rode cirkel ontstaan.

Voorkomen van tekenbeten

Het beste is natuurlijk om een tekenbeet te voorkomen. Dit is niet altijd mogelijk, maar er zijn zeker middelen die je kunnen helpen bij het voorkomen van tekenbeten. Bijvoorbeeld door teekwerkende kleding te dragen. Wanneer u vaak in het bos te vinden bent om bijvoorbeeld wandelingen te maken met uw hond. kan dit helpen. De teekwerkende kleding is geïmpregneerd wat ervoor zorgt dat u beschermt bent tegen tekenbeten.

Hoe verwijder je een teek

Het is erg belangrijk om uw kinderen, huisdieren en uzelf na een wandeling of het buitenspelen te controleren op tekenbeten. Toch een tekenbeet opgelopen? Hoe sneller een teek wordt verwijderd, hoe minder groot de kans is dat deze een ziekte heeft overgedragen. Hoe verwijder je een teek? Het is belangrijk om geen alcohol, jodium, olie of andere middelen te gebruiken voordat u de teek weghaalt. Pak de teek met een pincet zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek de teek er rustig uit. Als er een stukje van de kop achterblijft is dit niet erg. Dit zal er vanzelf uitkomen, net zoals bij een splinter. Ontsmet hierna het beetwondje en dek het af. Er zijn ook producten verkrijgbaar om een tekenbeet te verwijderen. Volg hierbij de aanwijzing op de verpakking.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *