Wanneer kiezen voor e-fulfilment?

Als je een webshop beheert heb je er vast wel eens van gehoord: e-fulfilment. Wat houdt fulfilment nou precies in? En in welke gevallen loont het om te kiezen voor e fulfilment? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Wat is e-fulfilment

Wat betekent e-fulfilment nou precies? E-fulfilment gaat om het proces van de verwerking en afhandeling van goederen na transacties via internet oftewel, webshop logistiek. Het is dus het hele proces vanaf de bestelling van een product via een webshop, van het afleveren van artikelen op het goede adres. Hier komen veel aspecten bij kijken zoals, fulfilment software, voorraadbeheer, orderpicking en verzending. Webwinkel logistiek kun je uitbesteden aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Voordelen van e-fulfilment

Gebruik maken van e-fulfilment heeft verschillende voordelen. Allereerst kost de logistiek van je webshop veel tijd. Als je net begint, is je assortiment nog klein en kun je het vrij eenvoudig zelf doen. Maar naarmate je meer artikelen gaat verkopen, wordt het steeds onoverzichtelijker. Je bent er dus uiteindelijk veel tijd aan kwijt.

Een ander voordeel is dat je voorraadbeheer ook wordt uitbesteed. Zo hoef je dus zelf niet meer te zorgen voor opslagruimte, maar wordt dit door het bedrijf gedaan.

Daarnaast is het handig dat je makkelijk kunt opschalen in drukke periodes. Ook kunnen pakketjes in de avond worden bezorgd en kun je gebruik maken van ophaalpunten. Bovendien blijft je webwinkel draaien, ook al ben je zelf niet aan het werk.

Wanneer niet kiezen voor e-fulfilment?

Het is niet altijd handig om te kiezen voor e-fulfilment. Als je net begint en nog een klein assortiment hebt, kun je het beter eerst zelf doen. Het zal je dan ook nog niet zoveel tijd kosten. Ook als je veel artikelen met een lage omloopsnelheid verkoopt, kun je beter niet kiezen voor e fulfilment. Dit geldt ook voor webshops die artikelen met een hoog volume en weinig waarde verkopen.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *