Welke maatregelen kun je treffen tijdens de Corona crisis voor medewerkers?

Welke maatregelen kun je treffen tijdens de Corona crisis voor medewerkers?

Om er voor te zorgen dat medewerkers hun werkzaamheden veilig kunnen doen tijdens de corona crisis is het van belang om te kijken naar verschillende mogelijkheden. Zo zijn er een aantal simpele aanpassingen mogelijk om er voor te zorgen dat de veiligheid van de medewerkers voorop staat. Hieronder 2 simpele en snelle aanpassingen:

  1. Veiligheidshesjes met 1,5 bedrukking

Veiligheidshesjes zijn een mooie oplossing om de veiligheid van medewerkers omtrent het Corona virus te waarborgen. Op deze hesjes staat de 1,5 meter regel vermeld en door de kleur valt de medewerker ook beter op voor klanten. Klanten zullen op deze manier herinnert worden aan de 1,5 meter regel en hier meer rekening mee kunnen houden voor het personeel. Zij moeten immers tijdens deze periode hun werk kunnen blijven doen.

  • Vloerstickers met 1,5 meter bedrukking

Een andere opties wat erg handig is om te gebruiken in winkels of gezamenlijke ruimtes zijn vloerstickers. Deze vloerstickers geven een directe boodschap af op het moment dat mensen jouw winkel binnen stappen. Zo zijn er ronde vloerstickers verkrijgbaar die veel aandacht trekken en mensen helpen herinneren meer afstand te houden van medebezoekers en medewerkers. Daarnaast kun je ook kiezen voor lange stickers die mensen helpen herinneren aan de daadwerkelijke afstand die gevraagd wordt. Ook kunnen deze lange vloerstickers gebruikt worden bij bijvoorbeeld een kassa waar rijen worden opgesteld om er voor te zorgen dat elke klant achter een sticker staat die 1,5 meter uit elkaar gelegd wordt.

Voor veel mensen is het inschatten van 1,5 meter lastig, in het onbewust zijn sta je soms wel 1,5 meter achter een medebezoeker maar niet 1,5 naast een andere bezoeker. Om klanten attent te maken op de 1,5 meter samenleving is het van belang deze regels meerdere malen per bezoek te tonen. Zo worden klanten in allerlei situaties verdacht gemaakt op onze ‘nieuwe’ samenleving.

Voor veiligheidshesjes en vloerstickers die bedrukt worden voor de 1,5 meter samenleving kun je een aanvraag doen bij Renzo Textiel. Voor kleine of grote hoeveelheden kunnen er bestellingen worden gedaan. Zowel voor grote als kleine winkels is het van belang om een aanpassing te doen aan de winkel om de veiligheid zo optimaal mogelijk te houden.

Geef een antwoord

Sluit Menu