Hoe je de beste telefonie oplossing voor je bedrijf vindt

Technologie en VoIP kunnen soms aanvoelen als problemen. De dingen gaan zo snel dat het moeilijk is om bij te blijven. Je hebt moeite om te begrijpen welke technologieën worden aangeboden en hoe ze je bedrijf kunnen helpen.

Als je besloten hebt wat je nodig hebt, wordt het er niet eenvoudiger op. Iets als VoIP is er in een enorm aantal vormen – van basispakketten voor consumenten tot allesomvattende bedrijfsoplossingen die al je communicatie samenbrengen.

Het kan moeilijk zijn om te weten wat het beste is voor je bedrijf, en als je je aanmeldt voor de verkeerde VoIP-oplossing, zijn de gegevens al op voordat je die in gebruik hebt genomen. Om je te helpen de beste VoIP-oplossing voor je bedrijf te vinden, zijn hier een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je de verschillende beschikbare VoIP-opties vergelijkt.

1. Begin met de basis VoIP-normen die je verwacht

VoIP maakt telefonie flexibeler, maar daar heb je weinig aan als de gesprekken niet verbonden blijven, of de kwaliteit te wensen overlaat. Het allereerste wat je moet doen als je een VoIP-oplossing overweegt, is vaststellen wat de belangrijkste serviceniveaus zijn. Garandeert de dienstverlener een bepaalde hoeveelheid uptime en servicestandaard?

Bij VoIP is de uploadsnelheid belangrijk en mag er geen fluctuatie zijn. Vooral als je een ADSL gebruikt voor spraak & data. Je moet ervoor zorgen dat de VoIP dienst QoS (quality of service) levert op netwerkniveau, anders krijgen gegevens voorrang op spraak. Controleer altijd de datakwaliteit om spraak te laten lopen.

In de meeste gevallen zul je merken dat je de kosten van een dienst afweegt tegen de ervaring en deskundigheid van de dienstverlener. Als een VoIP-pakket te betaalbaar lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Dus voordat je alle ingewikkelde nuances van een VoIP-platform overweegt, controleer eerst de eenvoudige dingen. Die vormen immers het fundament van je hele dienst.

Tip: Telefoonnummers voor Ondernemers en Bedrijven

2. Hoe past je VoIP dienst bij je bestaande infrastructuur?

Misschien moet je je bestaande handsets vervangen. Wij raden HD IP handsets aan die je kunt aansluiten op je CAT5 of 6 of op je bestaande datanetwerkkabel die je gebruikt voor je computer. Vergeet niet dat IP-handsets ofwel een lokale voeding (adapter) of een PoE-switch nodig hebben. Er zijn talloze manieren om VoIP in een bedrijfsomgeving te implementeren. Je kunt telecomverkeer laten lopen op dezelfde lijn die je gebruikt voor andere gegevens, mits de gespreksbandbreedte laag is. Misschien heb je een speciale lijn nodig die alleen telefoonverkeer doet.

Je provider zou je bij deze stappen moeten kunnen begeleiden en je een compleet, uitgebreid overzicht moeten geven van hoe VoIP onderdeel kan worden van je infrastructuur.

3. Wat gebeurt er met je gesprekken tijdens periodes van dienstuitval?

Service resilience is cruciaal bij Hosted telefonie of SIP connectiviteit. Dit kan worden aangeboden door de VoIP dienstverlener en tijdens periodes van downtime kunnen gesprekken automatisch worden doorgeschakeld naar een alternatief nummer.  Dan zou je, zodra je verbinding terugkomt , weer gewoon oproepen moeten kunnen ontvangen zonder het systeem te programmeren.

4. Wie zal je VoIP implementatie ondersteunen?

Hoewel VoIP telefonie flexibeler maakt en gemakkelijker aanpasbaar aan veranderingen in het bedrijf, zullen er zeker momenten zijn waarop je deskundige ondersteuning nodig hebt. Dat kan gaan van het optimaal benutten van productfuncties tot het oplossen van een onverwacht probleem waardoor je je telefoons niet kunt gebruiken.

Aangezien je behoefte aan ondersteuning kan variëren van alledaags tot kritiek, moet je ervoor zorgen dat je altijd de expertise bij de hand hebt die je nodig hebt. Bij Loop Voice and Data bieden we lokale ondersteuning die slechts een telefoontje verwijderd is, zodat je je problemen snel kunt oplossen en verder kunt gaan met wat echt belangrijk is.

Uitgelicht: Je bedrijfstelefoonnummer precies zoals jij dat wilt

5. Kijk naar je bedrijf, niet naar het aanbod

Veel aanbieders van VoIP-diensten voegen, naast de belangrijkste belmogelijkheden, diverse mogelijkheden en functies toe die bedrijven nuttig kunnen vinden. Maar die zijn niet voor iedereen nuttig.

Deze functies zien er op papier goed uit. Maar welke impact zullen ze hebben op jouw bedrijf? De beste aanpak is om uit te gaan van jouw organisatie, niet van je dienstverlener. Brainstorm een lijst van functies die je zoekt, en ga op zoek naar een provider die ze kan leveren. Dit geeft je de controle over je implementatie en, cruciaal, je kosten.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *