Ik ben op zoek naar een Fietskoerier in Enschede

Ik ben op zoek naar een Fietskoerier in Enschede

Steeds meer mensen en bedrijven zijn of gebruiken hem: De fietskoerier. Waar we in de steden voorheen vooral de pizza-scooters en bestelbusjes heen en weer zagen rijden zien we nu vooral elektrische fietsen rondrijden. Hoe komt deze verschuiving tot gang en wat zijn de voordelen van een fietskoerier? Zelf heb ik een shoarmatent op de oude markt en ook ik ging op zoek naar een fietskoerier in Enschede. In dit artikel vertel ik je waarom ik dat deed en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een fietskoerier past uitstekend binnen de normen en waarden van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door lokale pakketten met de fiets te bezorgen stoot je geen uitlaatgassen en uit en wordt de stad minder vervuild. De enigste brandstof die de fietskoeriers nodig hebben is een goed belegde boterham.

Een fietskoerier in Enschede

Snel en voordelig

Lokaal je pakketten laten bezorgen is in veel gevallen veel efficiƫnter. Vooral in steden als Enschede staan de singels rond 09:00 en 17:00 helemaal vol en sta je met een bestelauto al snel in de file. Met de fiets cros je overal snel tussendoor en heb je nooit vertraging. In veel gevallen is het bezorgen met de fiets ook nog eens goedkoper voor de vervoerder en dus goedkoper voor jou. Vooral veel apotheken en maaltijd bezorgers laten hun goederen bezorgen met een fietskoerier.

afhankelijk van het weer

Het enigste nadeel is dat je voor een klein deel afhankelijk van het weer bent. Als het heel hard stormt dan is het niet mogelijk en verantwoord om goederen te laten bezorgen door een fietskoerier. Echter komen deze extreme weersvormen bijna niet voor.

Geef een antwoord

Sluit Menu