Ik ben op zoek naar een weefgetouw

Met een weefgetouw kun je draden weven tot lappen stof waarvan weer kledingstukken gemaakt kunnen worden. Het weven is een niche hobby die vooral door wat oudere mensen vaak wordt beoefend. Om te kunnen weven heb je een weefgetouw en draad nodig. Een weefgetouw kopen dat doe je niet zomaar.

Je moet van tevoren goed nadenken wat voor soorten patronen je wilt gaan maken en waar je het weefgetouw wilt gaan gebruiken. Wil je complexe patronen maken? Dan heb je een weefgetouw nodig die meerdere schachten heeft. Hoe meer schachten een weefgetouw heeft hoe meer draden er gespannen kunnen worden. Hoe meer draden hoe meer combinaties en kleuren en gemaakt kunnen worden.

Hoe groot moet mijn weefgetouw zijn?

Weefgetouwen zijn er in het groot en in het klein. Als je net begint met het weven dan is het verstandig om een tafelweefgetouw aan te schaffen. Zoals de naam al zegt: deze kan gemakkelijk op een tafel worden geplaatst en is dus redelijk mobiel. Je kunt deze dus ook makkelijk meenemen naar een cursus of naar een vriend of vriendin om samen te weven,

Waar kan ik een goed weefgetouw kopen?

In Nederland zijn er een aantal fabrikanten die weefgetouwen maken. Éen van de bekendste fabrikanten is Louet. Dit is een fabrikant die al meer dan 40 jaar professionele weefgetouwen, kaardmolens en spinnewielen ontwikkeld.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *