Ik ben op zoek naar een keuken op maat

Ik ben op zoek naar een keuken op maat

Keukens zijn er in vele soorten maten Zo wordt een keuken, net als het interieur, volledig ingericht op smaak. Doorgaans kennen we de volgende keukentypen:

 • landelijke keuken
 • Moderne keuken
 • Houten keuken
 • Design keukens
 • Klassieke keuken

Naast het type woning kan er ook nog worden gekozen of je de keuken bij een gros leverancier besteld zoals keukenconcurrent of megakeukens, maar je kan ook een keuken op maat laten maken. Echter wordt hier door veel consumenten niet voor gekozen, omdat de kosten aanzienlijk hoger liggen. In dit artikel help ik je graag om een keuze te maken tussen de verschillende stijlen keukens:

De landelijke keuken

De landelijke keuken kenmerkt zich door zijn warme, robuuste en authentieke uitstraling. Als materiaal wordt vooral hout gebruikt om het landelijke effect te creëren. Landelijke keukens worden vaak geplaatst in gezellige woonkeukens en woonboerderijen.

De moderne keuken

De moderne keuken lijkt veel op een designkeuken en wordt gekenmerkt door zijn strakke afwerking en felle kleuren. Voor de vorm van de moderne keuken zijn geen vaste regels, de keuken kan dus worden gerealiseerd in een U-vorm L-vorm of in de traditionele rechte vorm. In de markt zijn we de laatste jaren de ontwikkeling dat er steeds vaker wordt gekozen voor een eilandkeuken variant. Dit zijn de meest voorkomende kenmerken van een moderne keuken:

 • De keuken heeft een rustige en strakke uitstraling doordat er veel horizontale lijnen worden gebruikt
 • In de keuken worden voornamelijk rechte wanden geplaatst
 • Er is veel ruimte in de kook- en spoelgedeeltes

De klassieke keuken

De klassieke keuken kenmerkt zich door de vele artikelen en kookgerei die in de keuken worden getoond. Het wordt een klassieke keuken genoemd, omdat keukens en woonkamers vroeger vaak met veel accessoires en opvulling werden ingericht. Voor de klassieke keuken geldt: je ben er helemaal verliefd op of je vind het helemaal niks. Klassieke keukens zie je veel terug in oudere huizen en huizen die in een oude stijl zijn gebouwd. De volgende elementen definiëren de klassieke keuken:

 • Een getand profiel rondom de kasten en vele kranslijsten
 • Opslag doormiddel van vitrine kasten met veel glas
 • Lichtlijsten die voorzien zijn in de kleur van de kasten

Een klassieke keuken komt er volgens velen alleen mooi uit wanneer de rest van de ruimte ook naar deze sfeer is aangepast.

De design keuken

De design keuken is sinds 10 jaar geleden aan een flinke opmars bezig. Dit type keuken is strak, heeft niks geen poespas en is vaak volledig greeploos. De gehele keuken is vaak uitgerust in één kleur en is volledig gestroomlijnd.

Mijn eigen smaak

Zelf ben ik helemaal weg van de moderne keuken. De algemene inrichting bij mijn huis is dan ook erg strak. Zelf ben ik momenteel aan het oriënteren naar een nieuwe keuken bij keukenzaken in Enschede.

Geef een antwoord

Sluit Menu