Een voedingsconsulente in Enschede: dat is wat ik zocht

Afvallen: bijna iedereen wil het. Bijna iedereen probeert het, maar bijna niemand lukt het. Wat is hier de reden van en wat kan de kans op succes aanzienlijk vergroten? In dit artikel ga ik je vertellen over mijn afval-avontuur en vertel ik hoe het me uiteindelijk wel lukte om het aantal beoogde kilo’s af te vallen.

Even kort voorstellen: Mijn naam is Eline en ik ben woonachtig in Enschede. Een stad in het oosten vlakbij de Duitse grens. Ik heb vanaf mijn dertiende tot mijn twintigste last gehad van morbide obesitas. Een aantal feiten opgesomd:

  • Vanaf mijn dertiende tot mijn twintigste ben ik 25 kilo aangekomen
  • Ik heb 14 pogingen gedaan om af te vallen
  • De volgende manieren heb ik geprobeerd: een shake dieet, afvallen door middel van het tellen van calorieën , wortelsap dieet en het koffiedieet
  • Ik ben vanaf mijn twintigste tot mijn 22e 30 kilo afgevallen
ik was gek op hamburgers met patat

Zoals je hierboven kunt zien ben ik na mijn twintigste flink afgevallen. Dat moest ook wel, want ik was zeer verdrietig omdat ik op het Kottenpark in Enschede steeds werd gepest om mijn gewicht. Ook kon ik mijn favoriete sport (voetballen bij de Tubanters in Enschede) niet meer uitoefen en durfde ik al helemaal niet meer mee te gaan zwemmen. Ondanks dat ik telkens pogingen heb gedaan om af te vallen, lukte het me steeds niet. Wat uiteindelijk de doorslag gaf lees je in de volgende alinea.

Coaching door een voedingsconsulente in Enschede

Elke poging tot afvallen die ik deed die deed ik telkens in mijn eentje. Ik had zelf weinig verstand van voeding en ik liet me telkens verleiden door advertenties met wonder diëten en ‘geheime’ methoden met gegarandeerd succes. Een vriendin van me zei dat ik een op zoek moest gaan naar een gewichtsconsulente in Enschede. Ze vertelde me dat ik iemand nodig had die mij de juiste kennis kon geven over voeding, mij kon coachen en motiveren en mijn voedingspatroon eens onder de loep kon nemen. Zo gezegd zo gedaan. Ik pakte de telefoon en zocht op Google naar een voedingsdeskundige in de buurt. vanaf dat moment ging het snel.

Dit ben ik nadat ik 30 kilo ben afgevallen

Alleen maar verkeerde voeding

Tijdens de eerste intake namen we uitgebreid mijn voedingspatroon door:

  • Wat eet je allemaal op een dag
  • Wat drink je allemaal op een dag
  • Hoeveel beweeg naast het eten
  • Hoe vaak eet je op een dag
  • Hoeveel slaap je elke nacht

Toen we eenmaal alles hadden uitgewerkt kwam de voedingsdeskundige tot de volgende conclusie: je eet veels te vaak en je drinkt en eet ook nog eens 5x zoveel de benodigde hoeveelheid suiker. Hier schrok ik erg van, want zelf dacht ik dat ik best goed bezig was. Blijkbaar zitten in heel veel producten zeer veel suikers verstopt waar je als iemand zonder verstand van voeding geen idee van hebt. Er was dus werk aan de winkel. Ze schreef me voor de eerste week een dieet voor met natuurlijke voeding, water en gezonde vetten. Ook gaf ze aan dat ik minder vaak op een dag moest snacken. Want bij elke snack die je neemt maakt je lichaam insuline aan, wat ervoor zorgt dat je tijdelijk geen vet kunt verbranden.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat de eerste dagen erg zwaar waren. Na twee dagen belde ik verontrust naar mijn coach en vertelde haar dat ik last had van zeer extreme hoofdpijnen, duizeligheid en de drang om zoet te eten. Ze stelde me gerust en vertelde dat dit volkomen normaal is. Blijkbaar at ik in het verleden zoveel suiker dat mijn lichaam als het ware er verslaafd aan is geraakt. Niks bleek minder waar: na een week voelde ik me al stukken beter en was ik zelfs al 2 kilo afgevallen! Deze stijl van diëten heb ik een half jaar doorgezet, waardoor ik uiteindelijk al mijn kilo’s kwijt was. Momenteel eet ik alleen in het weekend af en toe was ongezonds en heb ik bijna alle vormen van suiker voorgoed afgezworen! Ik voel me niet alleen een stuk fitter, maar ik kan me ook beter concentreren en heb door het afvallen ook nog eens een leuke jonger leren kennen waar ik ondertussen alweer 3 jaar mee samenwoon!

Dit is een foto van de dagelijkse hoeveelheid suiker die ik vroeger elke dag innam (poe poe wat schrikken!)

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *