Ik ben op zoek naar een tankstation in Enschede

Ik ben op zoek naar een tankstation in Enschede

De benzineprijzen in de huidige tijd zijn flink aan het stijgen. De olieprijs wordt duurder, omdat voornamelijk Saoedi-Arabië blijft snijden in zijn productie. Als je geregeld op de snelweg zit, zie je dat de gemiddelde prijs voor benzine daar op 1,80 zit. Waarschijnlijk gaan deze prijzen nog wat verder stijgen. Gemiddeld steeg de prijs voor een liter benzine in de eerste drie maanden van dit jaar met maar liefst 11 procent. Maar waarom stijgen de prijzen anno 2019 zo hard? We gaan hieronder een aantal dingen op een rijtje zetten.

Afhankelijk van de olieprijzen

De voornaamste boosdoener is dus de olieprijs. Deze kunnen we niet of nauwelijks beïnvloeden. Maar wat zijn nog meer redenen voor de stijgende benzineprijzen?

  1. Belastingprijzen stijgen
  2. Onstabiele wisselkoers
  3. Accijnzen worden hoger
  4. Productiebeperkingen van olieproducerende landen

Vooral dat laatste, dat de olieproducerende landen gewoonweg minder ruwe olie uit de aarde halen, is een effect wat iedereen raakt op alle economische vlakken. Door politieke en economische conflicten worden de prijzen omhoog gedreven. Libië is een belangrijke olieproducent, goed voor een maandelijkse productie van circa 1,1 miljoen vaten. Er heerst daar een burgeroorlog ten zuiden van de hoofdstad Tripoli. Dit geweld zou zo maar nog een groter effect kunnen hebben op de olievelden die er dichtbij liggen. Er is in deze zuidelijke landen veel te doen rondom de oliewinning.

Waar wel goedkoper tanken?

Ben jij dagelijks opzoek naar de goedkoopste benzineprijzen aan de pomp? Tank dan vooral niet langs de snelweg! Kijk bij de steden en dorpen die aan de Nederlandse grens liggen, zoals Enschede, naar de benzineprijs. Dit kan je zo twee euro tot maar liefst tien euro per tankbeurt schelen. Bij alle Netto tank locaties in Nederland, waaronder in Enschede (Westerval), kun je profiteren van de goedkopere brandstofprijzen. Bij Nettotank, het tankstation in Enschede, kun je zeer gemakkelijk en 24/7 tanken.

Geef een reactie

Sluit Menu