Ik ben op zoek naar fysiotherapie in Enschede

Ik ben op zoek naar fysiotherapie in Enschede

Steeds meer mensen zijn op zoek naar fysiotherapie. Zowel ouderen als jongeren. De praktijken worden voller en de wachttijden worden steeds langer. Tussen de fysiotherapiepraktijken zitten veel verschillen. Er zijn ook steeds meer fysiotherapie praktijken. Als je op zoek bent naar fysiotherapie in Enschede heb je al keuze uit meer dan 15 praktijken, laat staan in het westen van het land! Om voor jou de beste fysiotherapeut te vinden geven we je graag een aantal tips.

Het krijgen van een blessure zit vaak in een klein hoekje

De juiste therapeut voor de juiste klacht

Fysiotherapeuten hebben te maken met meerdere doelgroepen en passen hier vaak ook hun dienstverlening op aan. Een fysiotherapeut zal een oudere natuurlijk anders behandelen dan een kind of een jongere met een blessure. Door eens op de website van de fysiotherapeut te kijken krijg je al snel een gevoel met de praktijk. Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met een paar fysiotherapeuten uit Enschede en de doelgroep waarop zij hun richten.

  • Fysiomedics – algemene fysiotherapie – sportfysiotherapie -revalidatie
  • Fysio Enschede – algemene fysiotherapie –
  • Fysio Twente – algemene fysiotherapie – sportfysiotherapie

Tips om de fysio te vermijden

Het beste kun je natuurlijk helemaal niet bij de fysiotherapeut komen. Ik geef je daarom ook graag een aantal tips waarmee een bezoek aan de fysiotherapeut in sommige gevallen kan worden voorkomen.

Neem rust bij beginnende pijn

Bijna de helft van de klachten waarmee mensen een fysiotherapeut bezoeken komt door het overbelasten van spieren. Door bij beginnende pijn rust te nemen en te gaan letten op je houding kan het verergeren van de blessure vaak worden voorkomen. Dit gaat op bij het uitoefenen van sport, maar ook bij dagelijkse werkzaamheden.

Bouw rustig op

Veel mensen raken in bepaalde maanden van het jaar extra gemotiveerd en gaan in het uitoefenen van niks naar alles. Je lichaam en weefsels hebben tijd nodig om zich aan te passen en op te bouwen. Als je te snel en te hard begint met trainen dan is de kans op een blessure hoger dan 50%! op internet zijn voor bijna elke sport schema’s te vinden waarmee je rustig de eerste weken kunt opbouwen.

Sporten is goed, maar begin rustig!

Geef een antwoord

Sluit Menu