ik ben op zoek naar leerverf

ik ben op zoek naar leerverf

Een nieuwe trend is het schilderen op eigen kleding zoals in de hippiecultuur veel werd gedaan. Steeds meer meiden kopen een heleboel grote lappen stof in en maken dan voor festivals hun eigen jurken. Ook kun je ervoor kiezen om je leren jasje verven die al jaren in de kast hangt zonder enig nut, een beetje op te pimpen door er een schildering op te maken. 

Denk hierbij aan je naam, een mooie zonsondergang of een portret. Met de juiste leerverf is dit heel goed te doen. Hier zijn een paar tips die je misschien wel goed zou kunnen gebruiken als dit jou nou ook iets lijkt. 

Voordat je begint, maak voor jezelf een duidelijk ontwerp waar je aan vast kan houden. door het misschien zelfs op schaal te maken maak je het heet overzichtelijk voor jezelf, waardoor de kans dat je een foutje maakt wat kleiner is en dat zou natuurlijk jammer zijn. Neem dan meteen ook even wat afstand van je ontwerp. Ga even wat anders doen en kijk er dan opnieuw naar. Zo zie je dingen die je op het eerste gezicht niet zou zien.

Maak dan een schets op je jasje zelf. Deze kun je gemakkelijk natekenen van je eerste ontwerp. Nadat de schets staat ga je eerst een goede basislaag aanbrengen. Zo worden de kleuren mooier en is de kans kleiner dat de verf gaat scheuren of beschadigen.

Verder zijn goede tips om niet te kleine detaillering in je ontwerp te gebruiken. De verf zou misschien wat kunnen gaan rekken en het is lastig op dit materiaal kleine detaillering te krijgen. Kies voor redelijk grote en duidelijke vlakken. Zo blijft je ontwerp duidelijk en strak, ook kun je het sowieso met grotere vlakken beter zien van veraf. Als jij bijvoorbeeld je jas meeneemt naar een feest is het ook jammer als mensen pas kunnen zien wat je hebt gemaakt, wanneer ze binnen een straal van 1 meter zijn.

Geef een reactie

Sluit Menu