Ik ben op zoek naar haardhout

Ik ben op zoek naar haardhout

Haardhout, soms is het aanbod erg groot en soms moet je echt zoeken naar wat kwaliteitsproducten. Omdat haardhout een natuur-product is waarbij ook de vraag sterk wordt beïnvloed door het seizoen en de omstandigheden. Het komt dus regelmatig voor dat haardhout schaars is waardoor de prijs omhoog gaat. Dit komt met name voor op het moment dat er al vroeg in het winterseizoen veel is gestookt. Dus ben je op zoek naar haardhout volg dan onze tips.

Wanneer kan ik het beste haardhout kopen?

Sommige haardhout aanbieders hebben voor het seizoen begint vaak een aanbieding. Ze hebben de voorraad dan al binnen en weten nog niet hoe het seizoen gaat verlopen. Men is dan eerder geneigd om op dat moment de prijzen laag te houden. Een ander goed moment is om aan het einde van een zachte winter je hout in te kopen. Diverse aanbieders zullen dan hout over hebben omdat er minder vraag is geweest.

Wat is het goedkoopste haardhout?

Uiteraard heb je verschillende soorten hout. Iedereen kent uiteraard de houtsoorten zelf:

  • Eikenhout
  • Beukenhout
  • Berkenhout
  • Elzenhout

Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakteristieken. Puur qua prijs is Elzen vaak het goedkoopste. Wanneer je echter bekijkt hoeveel warmte een houtsoort afgeeft en hoelang iets brand dan is Elzen het minste hout.

Naast de soort hout zie je ook verschil in ovengedroogd hout of hout dat op natuurlijke wijze is gedroogd. Over het algemeen is het vochtpercentage van ovengedroogd hout lager en zal er minder vervuiling plaatsvinden omdat het droogproces korter is.

Bedenk bij het vergelijken van prijzen van verschillende aanbieders ook dat er verschillen zijn in de hoeveelheid hout dat je krijgt. Er zijn grofweg twee methodes om inhoud aan te geven:

  • Los gestorte kuub. Een kuub los gestort bevat minder hout dan een kuub gestapeld hout.
  • Gestapelde kisten. Let bij het opgegeven formaat van de kist of het hier de binnenmaat of de buitenmaat betreft.

Uiteraard is de leveringsmethode ook van belang. Zelf ophalen is uiteraard het goedkoopste. Een partij die lokaal rondes rijdt zal ook voordeliger zijn dan landelijke levering.

Kortom: ga op zoek naar een eerlijke en oprechte aanbieder van haardhout die past bij je eigen idee van stoken en service. Wij adviseren om eens te gaan kijken bij Masterfire.

Geef een antwoord

Sluit Menu