Ik ben opzoek naar een hypotheekadviseur

Je wil een huis kopen, maar je weet eigenlijk niet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je zou hiervoor een hypotheekadviseur in de arm slaan. We zetten de stappen voor het kopen van een woning voor je op een rijtje.

Oriëntatiegesprek

De eerste stap is een oriëntatiegesprek inplannen bij een hypotheekadviseur. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos. In het gesprek krijg je advies over hoeveel je maximaal kunt lenen, wat je maandlasten worden en advies of je beter voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning moet gaan. We raden je een hypotheekadviseur in Zwolle aan of een hypotheekadviseur in Deventer aan.

Tijd voor huizenjacht

Nu je weet wat voor huis je zoekt en wat je budget is, kun je op huizenjacht. Dit kan zelfstandig, maar je kunt ook een aankoopmakelaar inschakelen. Zij hebben veel ervaring en kennis op de huizenmarkt daardoor kunnen ze goed helpen met het vinden van een geschikte woning en een gepast bod.

Heb je je droomhuis gevonden? Dan is het tijd om te bieden. Hierbij is het handig om niet meteen je maximale budget te bieden. Hierdoor is er meer ruimte om te onderhandelen.

Bod geaccepteerd?

Dan wordt er een koopcontract opgesteld door de verkoopmakelaar. Na het tekenen heb je nog 3 dagen bedenktijd. Nu is het ook tijd om een afspraak met je hypotheek adviseur in te plannen. Tijdens dit gesprek bespreek je bijvoorbeeld welke hypotheekverstrekker bij je past en hoelang je de hypotheekrente vast wil zetten. Hierna ga je documenten verzamelen en aanleveren die nodig zijn voor de hypotheek aanvraag. Wanneer de hypotheek verstrekker akkoord geeft op alle documenten ontvang je de hypotheekofferte

De hypotheekverstrekker gaat akkoord

Gefeliciteerd! Na het tekenen van de hypotheekofferte kun je naar de notaris, als je hebt gerekend bij de notaris is het huis officieel van jou en kun je gaan klussen en/of verhuizen.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *