Incontinentiemateriaal en welke soorten er zijn

Heb jij weleens van incontinentiemateriaal gehoord? Met de aankomende vergrijzing is dit steeds belangrijker om in huis te hebben. Daarbij zijn online winkels zoals 123Drogisterij een uitermate populaire optie om dit materiaal in huis te halen.  Maar wat is incontinentiemateriaal precies? En welke soorten incontinentiemateriaal zijn er te vinden? In deze blog beantwoorden we deze twee vraagstukken. Zo ben jij straks volledig geïnformeerd hierover en kun je bepalen welke van de materialen nou de beste optie voor je is.

Wat is incontinentiemateriaal precies?

Incontinentiemateriaal is een categorie aan materialen die worden gebruikt bij het opvangen en vervolgens absorberen van urine. Steeds meer mensen hebben last van incontinentie. Dit houdt in dat je geen volledige controle meer hebt over je blaas, met als gevolg dat er urine in scheuten of druppels geregeld kan lekken. Het is niet fijn dat dit gebeurt, maar ook voor jouw kleren is het niet fijn. Daarom is materiaal voor incontinentie steeds vaker in gebruik genomen om de effecten van urinelekkage zoveel mogelijk te beperken.

De soorten incontinentiemateriaal

Nu je precies weet wat incontinentiemateriaal is, vraag je jezelf af welke soorten materiaal er nou allemaal bestaan. Hieronder zijn de vier populairste materialen voor incontinentie uitgelicht. Zo weet je precies wat elk materiaal inhoudt en voor wie ze geschikt zijn.

Incontinentiebroekjes

Als eerste zijn er incontinentiebroekjes. Dit zijn speciale soorten broeken die gemaakt zijn om te helpen met incontinentie. Aan de binnenkant van de voorzijde van de broek zul je speciaal materiaal vinden waarmee urine als eerste opgevangen wordt, om vervolgens geabsorbeerd te worden. Daarbij wordt ook de geur geabsorbeerd. Verder ademt de broek ook nog steeds, waardoor dit kledingstuk niet ten koste gaat van comfort.

Luiers

Ten tweede zijn er ook luiers voor volwassenen die speciaal tegen incontinentie bestemd zijn. Deze plak je aan de voorkant van je ondergoed, waarna je het ondergoed aan kunt trekken en verder normale kleding kunt dragen. Het handige aan deze luiers voor volwassenen is dat ze niet opvallen. Echter zijn deze niet herbruikbaar. Daardoor kunnen ze op de lange termijn prijzig zijn vergeleken met een incontinentiebroekje.

Incontinentie inlegkruisjes

Ook zijn er incontinentie inlegkruisjes waar je gebruik van kunt maken. Deze zijn alleen voor vrouwen bestemd die last hebben van incontinentie. Dit is met name een goede optie indien jij alleen maar last hebt van matig of licht urineverlies. Daardoor heb je geen grote oplossing nodig en werken inlegkruisjes perfect als redmiddel. Zo heb je op een subtiele wijze een methode gevonden om met je incontinentie om te gaan en je nog steeds vrouwelijk te voelen.

Incontinentie ondergoed

Tot slot is er ook ondergoed gemaakt van incontinentiemateriaal. Dit is ondergoed dat gemaakt is om urineverlies op te vangen en te absorberen. Daarbij wordt de geur ook geabsorbeerd. Het handige aan incontinentieondergoed is dat je dit eenvoudig kunt hergebruiken. Daardoor hoef je het maar een keer aan te schaffen om er talloze keren plezier en comfort uit te halen.
Discreet incontinentie luiers online bestellen doe je hier.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *