U bent op zoek naar een gehoorapparaat? Dit zijn de opties

Horen is een essentiële activiteit in ons leven.We moeten goed horen om alert te zijn, om te kunnen reageren en om te communiceren. Wanneer ons vermogen om te horen minder wordt, breekt ons dagelijkse leven op verschillende niveaus, zowel persoonlijk als professioneel. Om dat op te lossen kan een hoortoestel worden gebruikt om de kwaliteit van het gehoor te helpen verbeteren.

Wat is een hoortoestel?


Een hoortoestel is een klein elektronisch medisch apparaat dat is ontwikkeld en ontworpen om het gehoor te verbeteren door het geluid hoorbaar te maken voor een persoon. Het wordt in of achter uw oor gedragen, afhankelijk van het soort gehoorapparaat.

Een hoortoestel is geen behandeling om gehoorverlies te genezen. Het is een hulpmiddel om sommige geluiden luider te maken zodat een persoon, zelfs met gehoorverlies, kan luisteren, communiceren en zijn dagelijkse activiteiten goed kan uitvoeren. Het is nuttig in een lawaaiige en rustige omgeving. Het kan nuttig zijn bij verschillende soorten gehoorverlies, zoals bijvoorbeeld geleidend, doofheid aan een oor, enz.

Hoe werkt het hoortoestel?


Elk hoortoestel heeft drie essentiële onderdelen: een microfoon, een versterker en een luidspreker.
Het hoortoestel ontvangt geluidsgolven via een microfoon, die deze omzetten in elektrische signalen en vervolgens naar de versterker sturen. De versterker verhoogt het vermogen van de signalen en stuurt ze naar het oor met behulp van de luidspreker.

Hoortoestellen vergroten de geluidstrillingen die in het oor binnenkomen. De werkende haarcellen detecteren meer significante trillingen en zetten deze om in de neurale signalen die worden doorgegeven aan de hersenen. Hoe meer schade aan de haarcellen van de persoon, hoe ernstiger het gehoorverlies en de groter de versterking die nodig is.

Wat zijn de verschillende soorten gehoorapparaten?



Achter het oor Hoortoestel
Het Achter Het Oor gehoorapparaat bestaat uit een hard plastic hoesje dat achter het oor gedragen wordt en verbonden is met een plastic oorstukje dat in het buitenoor past. Het hoesje houdt de elektronische onderdelen achter het oor. Het geluid kan vanuit het hoortoestel via het oorstukje in het oor worden gebracht. Mensen met licht tot zeer ernstig gehoorverlies van alle leeftijden kunnen hoortoestellen achter het oor gebruiken.

Een nieuw soort hoortoestel is open en klein om volledig achter het oor te passen, met slechts een smal slangetje dat in de gehoorgang wordt geplaatst, zodat het open kan blijven staan.

In-Het-Oor Gehoorapparaten
Deze kunnen volledig in het buitenoor passen en worden gebruikt voor lichte tot ernstige gevallen van gehoorverlies. Het hoesje is gemaakt van hard plastic en bevat de elektronische componenten. Sommige hoortoestellen zijn voorzien van bepaalde vooraf geïnstalleerde functies zoals een luisterspoel.

Kanaal hoorapparaten
Dat zijn de gehoortoestellen die in de gehoorgang passen, zoals de naam al aangeeft.
We zijn 2 uitvoeringen voor licht tot matig of voor ernstig gehoorverlies. Het toestel wordt op maat gemaakt naar de gehoorgang van de persoon.

Hoorapparaten Volledig in het gehoorkanaal


Omdat ze zo klein zijn, kan het wat moeilijker zijn ze te verwijderen of in te passen.
De beperkte afmetingen beperken ook het vermogen en het volume ervan. Daarom worden deze niet aanbevolen voor jonge kinderen of mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies. Dit zijn de kleinste hoortoestellen die ook cosmetische en luisteroordelen bieden.

Analoge hoorapparaten
Het maakt continue geluidsgolven luider door het omzetten naar elektrische signalen en het versterken daarvan. Het versterkt alle geluiden, of het nu gaat om spraak of ruis, op dezelfde manier.

Digitale gehoorapparaten
Ze hebben de kenmerken van een analoog programmeerbaar hoortoestel, maar zetten de geluidsgolven om in digitale signalen en produceren een exacte verdubbeling van het geluid. Chips in het digitale hoortoestel kunnen spraak- en omgevingsgeluiden analyseren. Ze kunnen complexere bewerkingen van de spraak en andere geluiden uitvoeren tijdens het versterkingsproces om de prestaties te verbeteren. Het geeft een grotere flexibiliteit in de programmering, zodat het geluid dat wordt doorgegeven overeenkomt met de specifieke behoeften van een persoon met gehoorverlies. Het biedt ook meerdere programmeerbare geheugens.