De beste lenzenvloeistof voor jou en je lenzen

Als jij contactlenzen draagt, dan staat comfort voorop en de juiste lenzenvloeistof is dan essentieel. Allereerst is het belangrijk dat je vloeistof past bij het type lenzen dat je draagt, maar ook dat deze past bij jouw ogen en persoonlijke voorkeur. Je zult versteld staan van hoeveel invloed de vloeistof heeft op het draagcomfort van je contactlenzen. Veel mensen die problemen ervaren met contactlenzen gaan er automatisch van uit dat dit aan de lenzen zelf ligt, maar regelmatig kunnen deze worden opgelost door simpelweg van lenzenvloeistof te veranderen.

Waarom is lenzenvloeistof zo belangrijk?

Je bewaart je lenzen in vloeistof om verschillende redenen. En dit zijn de redenen waarom je hier speciaal lenzenvloeistof voor nodig hebt en je dit niet met water kunt doen. De vloeistof voor je lenzen reinigt ze, desinfecteert ze en hydrateert ze. Dat betekent dat jij nadat je je lenzen weer hebt ingedaan helder ziet, dat je lenzen geen infectie van je ogen kunnen veroorzaken en dat ze je ogen niet uitdrogen. Terwijl je je lenzen draagt hechten vuil en eiwitten zich en dat is exact wat een goede vloeistof voor je verwijdert.

Het beste draagcomfort

Naast reinigen, desinfecteren en hydrateren heeft lenzenvloeistof ook andere functies. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je hoornvlies je lenzen niet gaat afstoten. Ook helpt het je lenzen op hun plaats te houden. Al met al zorgt een goede vloeistof er dus voor dat jouw lezen lekker zitten en dat je er eigenlijk tijdens het dragen helemaal niets van merkt.

De tekenen van verkeerde vloeistof

Heb jij de verkeerde vloeistof gekregen van je opticien, dan uit zich dat op verschillende manieren. Je ogen voelen droog, ze jeuken en ze raken geïrriteerd. Je ogen zien er rood uit en soms vermindert je zicht. Een laatst gevolg van de verkeerde vloeistof is dat je ogen ontstoken raken. Dit is allemaal erg vervelend en gemakkelijk te voorkomen.

Wat is de juiste vloeistof?

Het is vaak even passen en meten om te zien wat de juiste lenzenvloeistof is voor jou. Allereerst kijk je naar het soort lenzen dat je hebt. Het spreekt voor zich, maar bij zachte lenzen hoort vloeistof voor zachte lenzen en bij harde lenzen koop je vloeistof speciaal voor harde lenzen. Daarin zit wel degelijk verschil. Vervolgens beoordeel je wat de reden is dat je ogen geïrriteerd zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je allergisch bent voor de conserveringsmiddelen in je vloeistof. In dat geval heb je last van branderige of jeukende ogen. Er is dan speciale lenzenvloeistof op basis van peroxide.

Proberen samen met je opticien

In de meeste gevallen is er geen sprake van allergie en is het het beste om verschillende vloeistoffen uit te proberen. Misschien heb je net wat meer hydratatie nodig, omdat je van nature gevoelige of droge ogen hebt. Verander altijd in overleg met je opticien en laat je ogen na een paar weken even testen. Op die manier vind je vast de beste lenzenvloeistof voor jou.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *