De beste ZZP opdrachten vind je zo

ZZP’en kan voor veel mensen een geweldige zet zijn als je ook weet dat je kan rekenen op ZZP opdrachten. Maar hoewel freelancers profiteren van voordelen zoals flexibiliteit en de mogelijkheid om te kiezen voor wie ze werken, kan het in de eerste plaats moeilijk zijn om aan zzp opdrachten te komen. Dit geldt vooral als je net begint. Het is echter niet onmogelijk. Er zijn beproefde methoden die je vandaag kunt toepassen om je te helpen als freelancer. Sommige zijn zo gedaan, terwijl andere wat tijd kosten. Lees ze hieronder en zie die zzp opdrachten binnenstromen.

Richt je in het vervullen van zzp opdrachten in een niche

Freelancers zijn vaak specialisten in hun vakgebied, of dat nu tekstschrijven, grafisch ontwerp of IT is. Maar succesvolle freelancers gaan vaak verder omdat ze opdrachtgevers niet willen uitsluiten. Door een niche te kiezen, kan je echter bepalen voor welke klanten je wilt werken – en wordt het voor potentiële klanten gemakkelijker om te zien wat je te bieden hebt en wat je waard bent. Beschouw jouw niche als een unieke kwaliteit als je zzp opdrachten zoekt. In plaats van alleen een copywriter te zijn, ben je misschien een copywriter die zich richt op innovatie of op beleggen. Als alternatief kan jij je richten op een bepaalde service als jouw niche. Grafische ontwerpers kunnen zichzelf bijvoorbeeld verkopen als ervaren Photoshop-ontwerpers of bij het ontwerpen van banners op websites.

Haal het meeste uit jouw bestaande netwerk

Zelfs als je net begint, heb je misschien een bestaand netwerk van goede vrienden, familieleden en mensen met wie je op school of op de universiteit hebt gewerkt. En de kans is groot dat zij mensen hebben in hun professionele netwerk waar ze je kunnen aanbevelen. Als je ervaren bent, moet je mensen hebben met wie je in het verleden hebt samengewerkt die je kunnen aanbevelen. Neem contact op met deze mensen, zonder al te opdringerig te zijn. Het levert altijd iets op. Een nieuw contact of een zzp opdracht die je goed kunt gebruiken voor het opbouwen van je freelance portfolio.

Optimaliseer jouw website

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je jouw eigen bedrijf runt, wat betekent dat je ook zelf je branding en marketing moet doen. Het maken en onderhouden van een professioneel ogende website zou bovenaan jouw takenlijst moeten staan. Het is in wezen de etalage, die je kunt gebruiken om jezelf te promoten en de zzp opdrachten te laten zien die je succesvol hebt afgerond. Als je een goed uitziende, goed onderhouden website hebt, kun je links naar specifieke pagina’s uit jouw blog of portfolio toevoegen. En als je zoekmachineoptimalisatie (SEO) effectief gebruikt, zouden potentiële klanten je in Google moeten kunnen vinden als ze een zzp opdracht voor je hebben.

Tot slot: Gebruik vacaturebanken en bemiddelingsbureaus

Om te beginnen kun je het vacaturebord van LinkedIn bekijken, evenals andere sites voor zzp’ers en freelancers waar opdrachten geplaatst worden. Als er veel vacatures beschikbaar zijn in een iets andere niche dan die van jou, is er dan een mogelijkheid om je focus te verleggen door je profiel en cv te optimaliseren. Kom ook in contact met goede bemiddelingsbureaus zoals Jobcatcher voor de beste kansen in het zzp aanbod.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *