Een reparatie van dubbel glas

Dubbel (of tegenwoordig zelfs driedubbel) glas vinden we tegenwoordig in het grootste deel van de Nederlandse woningen. Goed om tocht tegen te gaan en ook goed voor de isolatie. Natuurlijk is dit glas wat duurder in de aanschaf maar dat levert het ruimschoots op qua besparing.

Lek glas

Dubbel glas kan lek raken. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Ik draaide een schroef in het kozijn. Ik hoorde een tik maar zag verder geen schade. Een paar dagen later zag ik condens tussen de twee lagen van het glas. Dit duidt er dus op dat het glas lek is en dus ook de isolerende werking een stuk minder is geworden. Destijds heb ik naar veel overleg met de verzekering het glas laten vervangen. De verzekering verwees mij eerst naar de fabrikant omdat het glas in deze periode nog niet kapot kan gaan. Omdat ik uiteindelijk aan kon tonen dat de schade door mij zelf was toegebracht ging men over tot vergoeding.

Een alternatief voor vervangen

Een tijd laten kwam ik het alternatief tegen van glasreparatie. Het bedrijf Condensys repareert uw lekke dubbelglas. Men doet dit door een miniem gaatje te boren in het glas en het vervolgens van binnenuit te reinigen en te drogen. Ten slotte wordt het gaatjes weer afgesloten en ziet het glas er weer uit als voordat het lek was.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *