Vaderdag 2022 iets met whisky?

Dit jaar valt Vaderdag op 19 Juni 2022. Natuurlijk duurt dit nog even, maar een cadeau voor papa kan ook zomaar tussendoor of voor de verjaardag van je vader natuurlijk. Ieder jaar met Vaderdag is het weer de grote vraag: ‘’Wat gaan we papa geven voor Vaderdag dit jaar?’’ Bierpakketten, sokken of zelfgemaakte cadeautjes?  Wat dacht je van een goede whisky, een whiskyproeverij of een Whisky Adventskalender? Benieuwd naar de mogelijkheden lees dan verder!

Wat is whisky?

Whisky is een sterke drank die voortkomt uit het destillatie proces van graanbeslag. Dit beslag moet gisten. Tijdens het gisten ontstaat er alcohol doordat suikers omgezet worden. whisky is gerijpt op houten (whisky) vaten. Volgens lokale wetten wordt er bepaald of een drank daadwerkelijk whisky genoemd mag worden. Er zijn o.a. regels over de leeftijd, sterkte en de manier van bottelen.

IJs in je whisky?

Zodra je ergens een glas whisky besteld, krijg je al snel de vraag of je deze ‘on the rocks’ wilt. Oftewel,  ijsblokjes in je drankje. De reden om ijs in je whisky te doen is als eerste om je drankje wat kouder te maken, fijn op een warme dag. IJs zorgt er ook voor dat de scherpe smaak van de whisky wat verzacht wordt. Nadeel is dat te koude whisky een deel van de aroma’s weg neemt. Wil je juist dat de aroma’s loskomen, dan kun je een scheutje water toevoegen. Het verdunt de whisky, maar je proeft veel meer smaken. Er zijn ook speciale gekoelde whisky stones die je in de glas kan doen.

Een whiskyproeverij

Doordat whisky geen beschermde naam is, mag iedere stoker zijn drank zo noemen. Zo zijn er merken van Schotland tot Japan, met verschillende bereidingswijzen, rijptijden en ingrediënten smaakt elke whisky weer anders waardoor iedereen zijn eigen voorkeur qua smaak kan hebben. Om goed te kunnen bepalen welke smaak whisky bij jou past worden er verschillende whiskyproeverijen gehouden. Met deskundige uitleg en diverse soorten whisky, wordt het al snel een gezellige leerzame avond waarbij je de smaakt die bij jou past ontdekt. Mocht je door de huidige omstandigheden niet op reis willen of kunnen, dan zijn er zelfs online proeverijen om aan deel te nemen. Ook zijn er tegenwoordig whisky proeverijen of een whisky adventskalender te bestellen om zelf thuis te organiseren of cadeau te geven!

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *