Ik ben op zoek naar een advocaat in Oost Nederland

Ik ben op zoek naar een advocaat in Oost Nederland

Ieder advocatenkantoor heeft zijn eigen specialisme. Ga je op zoek naar een geschikt kantoor dan dient het bewuste kantoor uiteraard te passen bij het vakgebied waar je vragen of problemen mee hebt. Daarnaast is het van belang dat je een kantoor uitkiest waar je jezelf prettig bij voelt. Ten slotte is het handig dat je (wanneer je ook persoonlijk af wil spreken) een lokaal kantoor kiest. We onderscheiden een aantal vakgebieden binnen de advocatuur.

Advocaat procesrecht

Procesrecht gaat over de spelregels die voor partijen onderling gelden en waar men zich aan dient te houden. Dit vakgebied richt zich met name op gerechtelijke afspraken en procedures.

Advocaat strafrecht

Wanneer door de officier van justitie een strafrechtelijk onderzoek tegen een persoon wordt gestart kan deze persoon zich bij laten staan door een advocaat in de strafrecht. Je kunt alleen veroordeeld worden voor een feit dat strafbaar is volgens het wetboek der strafrecht.

Advocaat ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht richt zich op overeenkomsten tussen bedrijven en ondernemingen onderling. Het betreffen hier alle afspraken en juridische (spel)regels die gelden voor ondernemingen.

Advocaat arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de verschillende juridische verhoudingen tussen een werkgever en een werknemer. Wanneer er sprake is van een arbeidsrelatie tussen een werknemer en een werkgever, dan is het arbeidsrecht van toepassing. In het arbeidsrecht staan regels over bijvoorbeeld de vergoeding, de lengte van de arbeidsovereenkomst, de opzegtermijn en de ontslagregels. Indien hier onenigheid over ontstaat dan kan het lonen om een advocaat arbeidsrecht in de arm te nemen. Dit geldt voor zowel de werkgever als de werknemer.

Advocaat huurrecht

Het huurrecht is van toepassing op het moment dat er een huurovereenkomst is gesloten. Denk hierbij aan de huur van huurobjecten, zoals bijvoorbeeld een woning. De regels die van toepassing zijn kunnen per huurobject verschillen. Naast het huurrecht zijn er ook enkele wetten en regels die betrekking hebben op specifieke onderdelen van het huurrecht, zoals de servicekosten of huisuitzettingen. Een advocaat wordt vaak in de arm genomen wanneer er conflicten zijn ontstaan of wanneer een van de partijen niet aan de overeenkomst kan voldoen.

Geef een antwoord

Sluit Menu