Verschil tussen een verlovingsring en een trouwring

Het is algemeen bekend dat een verlovingsring wordt gebruikt om een aanzoek te doen. Deze ring wordt omgewisseld voor de trouwring op het moment dat je daadwerkelijk getrouwd bent. Maar wat is qua uiterlijk het verschil tussen deze twee ringen? En wat doe je met je verlovingsring als je echt getrouwd bent?

Het verschil

Het voornaamste verschil tussen een verlovingsring en een trouwring zijn de gebruikte diamanten of edelstenen. Een verlovingsring heeft over het algemeen een opvallender uiterlijk dan een trouwring, er zitten dan ook vaak één of meerdere prominente stenen in of op. Een trouwring is vaak wat meer subtiel en de ringen van man en vrouw lijken vaak veel op elkaar.

Maar wat doe je met je verlovingsring nadat je getrouwd bent? Dit is natuurlijk je eigen keuze en hier ben je volledig vrij in. Je kunt ervoor kiezen om de twee ringen met elkaar te verbinden, het is dan gebruikelijk dat de trouwring aan de binnen kant zit, dan zit die dus dichter bij je hart. Je zou er ook voor kunnen kiezen om aan elke hand één ring te dragen, als de ringen niet bij elkaar passen.

Gepersonaliseerde trouwring

Een trouwring is voor altijd, maar wat nou als je niks kunt vinden wat jouw smaak is. Dan zou je een gepersonaliseerde trouwring kunnen laten maken. Dit kun je laten doen bij een edelsmid in Delden, zij maakt een heleboel handgemaakte sieraden. Zo ook handgemaakte verlovingsringen en trouwringen. Zij gaat samen met jullie kijken wat jullie mooi vinden en wat bij jullie past, zodat jullie de trouwringen van je dromen krijgen. Bij haar kun je niet alleen terecht voor een gepersonaliseerde trouwring maar ook voor andere herinneringssieraden.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.