Een goede wapenkluis kopen

Een wapenkluis kopen is noodzakelijk en verplicht als je een wapen in bezit hebt, dit is verplicht volgens de wet van wapens en munitie. Nu heb je wel verschillende soorten kluizen die je moet kopen als je een wapen in bezit hebt. Er zijn ook verschillende regels binnen die wet.

Welke kluizen heb je nodig?

Er zijn dus verschillende kluizen nodig in verschillende situaties. Als je bijvoorbeeld een geweer of buks bezit, dan heb je een geweerkluis nodig. Als je een handvuurwapen hebt heb je een pistoolkluis nodig, tevens ben je in alle gevallen verplicht om de munitie gescheiden op te bergen van de wapens. In de wapenkluizen is hier speciaal een munitievakje gemaakt, om zo de munitie te scheiden.

Is dit niet het geval, dan heb je nog een munitiekluis los nodig.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wapenkluis?

Bij het kopen van een wapenkluis moet je goed opletten dat je wel de juiste koopt. Niet iedere wapenkluis is namelijk geschikt voor het opbergen van de wapens. De kluis moet namelijk voldoen aan de strenge eisen van de wet wapens en munitie. Er worden tegenwoordig veel kluizen aangeboden die niet voldoen aan de strenge eisen, als je daarmee wordt betrapt en dan ben je het haasje.

Er zijn echter geen specifieke kwaliteitseisen waaraan de kluis moet voldoen, de wet van wapens en munitie zegt het volgende: ‘een speciaal voor de opslag van wapens vervaardigde wapenkast/wapenkluis of een andere kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid daarmee gelijkgesteld kan worden’. Echter is het wel zo dat de politie de wapenkluis 1 keer per jaar zal controleren en deze eventueel af kan keuren. Ook ben je verplicht om wapens en munitie gescheiden van elkaar op te slaan, zoals boven vermeld.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij Mustang Safes.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.