Ik ben op zoek naar automotive software

Als autobedrijf ben je veel tijd kwijt met randzaken rondom het verkopen van auto’s zoals marketing, techniek en administratie. Eigenlijk is dat heel logisch maar niet wenselijk wanneer je vanuit je passie voor auto’s in de branche werkzaam bent.

De basis van ieder auto bedrijf dat handelt in occasions zou het administratieve beheer van de auto’s moeten zijn. Wanneer je je inkoop, beschrijving en fotografie netjes op orde hebt dan heb je de beste basis om de auto goed door te verkopen. Wanneer je deze automotive software vervolgens koppelt met een aantal verkoopplatformen dan voorkom je dubbel werk en frustratie bij medewerkers en potentiële kopers.

Verkoopplatformen

Er zijn diverse belangrijke platformen om een auto te verkopen als handelaar.

Je eigen website

Zorg voor een website die geoptimaliseerd is voor het weergeven van auto’s. Laat klanten naar de showroom komen voor een bezichtiging maar toon de auto’s netjes met alle voors en tegens die er zijn. Laat geen enkele vraag onbeantwoord. Door je website te koppelen aan je occasion beheer is de website altijd up to date. Kijk bij de software selectie goed of de mogelijkheid bestaat om een website te generen of te koppelen. Let hierbij ook op de kosten die gemaakt dienen te worden voor een werkende koppeling.

Je kunt er voor kiezen om je website met een stukje service richting de bezoeker uit te bereiden. Denk hierbij aan een webshop, car configurator, agenda voor afspraken of een taxatie module.

Zorg daarnaast voor een stukje lokale zoekmachine optimalisatie. Je klanten komen immers meestal uit de buurt. Zorg dus dat je goed gevonden wordt op de merken die je voert, wat algemene termen (zoals occasion en tweede hands auto) in combinatie met je vestigingsplaats (en/of wat omringende plaatsen).

Verkoop websites

Iedereen kent websites zoals marktplaats en autotrack waar auto’s worden aangeboden. Met een goede beschrijving van je bedrijf, positieve feedback en een up tot date aanbod kan je een groot publiek aanboren. Wanneer je automotive software deze verbinding kan leggen ben je altijd met je juiste dingen bezig.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *