Op zoek naar een FRP Tank leverancier

Net als in andere industrieën is ook de chemische industrie telkens op zoek naar verbeterende technologieën. Vooral Op het gebied van klimaat en uitstoot is in de chemische industrie nog veel te behalen. In dit artikel ga ik je wat vertellen over de ontwikkeling en voordelen van FRP Tanks. Wat zijn de voordelen en wat werd voorheen gebruikt?

Vroeger werd er in de chemische industrie vooral stalen tanks gebruikt als opslag voor corrosieve vloeistoffen. Het voordeel van deze tanks was dat ze ten opzichte van andere materialen redelijk goed bestemd waren tegen bijtende stoffen. Echter blijven de materialen zich telkens door ontwikkelen en bestaat er tegenwoordig een nog beter materiaal, namelijk: composiet.

Composiet versus staal

Als er bijtende chemische stoffen op moeten worden geslagen dan is composiet nog geschikter dan staal. het is namelijk:

  • veel beter te vormen dan composiet
  • zeer corrosiebestendig
  • makkelijker in transport
  • bestand tegen zeer hoge druk
  • onderhoudsvriendelijk

Veel chemiebedrijven zijn nog niet op de hoogte van het nieuwe materiaal of denken onterecht dat staal nog een stuk goedkoper is. Wanneer je alles doorrekend is dit echter niet waar. Een stalen tank is in aanschaf dan wel goedkoper, maar deze wordt veel sneller aangetast dan een glasvezel versterkte kunststoftank. Daarnaast is composiet ook nog veel beter op maat te maken. Zo kunnen de tanks uitstekend worden geproduceerd als bioreactor, rookgaskanaal of filtertank.

Een GVK Tank bedrijf uit Hengelo

Plasticon is een bedrijf in Hengelo die zich meer dan 60 jaar specialiseert in het produceren van tanks voor de chemische industrie. Plasticon heeft alle kennis in huis om bedrijven van A tot Z te adviseren en te ondersteunen. Zo werken ze tijdens de ontwerpfase en nauw samen met eindgebruikers en materiaaldeskundigen.

Verschillende benamingen

Het valt nog niet altijd mee om het juiste bedrijf te vinden voor het specifieke probleem wat je hebt, want GVK tanks worden in het buitenland op wel drie verschillende manier genoemd. FRP Tanks is in principe hetzelfde als GVK Tanks en ook in Nederland zijn er weer verschillende benamingen voor dezelfde soorten tanks.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.