Bij lichamelijke klachten: osteopathie

Lichamelijk klachten komen best vaak voor bij mensen. Het kan heel veel redenen hebben, soms zelf een reden die je niet verwacht. Veel mensen gaan eerst naar de dokter, terwijl je ook wat anders kunt proberen. Namelijk: osteopathie.

Osteopathie kan bij vele klachten worden toegepast

Osteopathie is een geneeswijze die je vaak kunt toepassen. Het is namelijk een geneeswijze die het lichaam als een eenheid ziet en geschikt is voor volwassenen, kinderen en baby’s. Denk aan klachten zoals nekklachten, nek en hoofdpijn, rugklachten, buikklachten of schouderklachten? Dan is een osteopaat degene die je kan helpen. Niet alleen bij zojuist genoemde klachten, maar nog bij vele andere.

Als je klachten acuut zijn kun je beter even naar de huisarts gaan, maar heb je klachten die al langer aanhouden? Ga dan langs bij een osteopaat. De eerste behandeling loopt vaak als volgt:

  1. Als eerste begint de osteopaat zijn/haar onderzoek in stand, dan kijkt hij/zij goed naar opvallende aspecten zoals zwellingen, scheefstaand of littekens etc.

2. Als tweede gaat hij/zij kijken hoe de gewrichten bewegen. Het kan zijn dat de ene kant anders beweegt dan aan de andere kant. Vervolgens mag je op de behandel bank zitten en gaat de observatie verder.

3. Als laatste stap ga je op de behandelbank liggen en volgt de rest van het lichamelijke onderzoek. Aan de hand hiervan zal de osteopaat bepalen wat hij/zij gaat behandelen.

De behandelingen werken

Ik heb zelf door mijn werk enorme nek- en schouderklachten gehad. Dit kwam door de verkeerde houding waarin ik mijzelf positioneerde achter mijn bureau. Ik ben toen naar een osteopaat in Enschede gestapt en was na 4 behandelingen helemaal van mijn klachten af. Deze klachten bleken ontstaan uit mijn rugwervel, die in verbinding staat met de hals. Door de spanning die daarop stond kwamen mijn klachten.

De osteopaat heeft de blokkades uit mijn wervels gehaald en gaf me enkele oefeningen mee, waarmee ik thuis aan de slag kon. Na de behandelingen had ik geen enkele klachten meer en door de oefeningen blijven de klachten ook uit.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.