Verschillende soorten stoffen

Wat is er nou leuker dan een stofje vinden in een winkel en hier vervolgens zelf een kledingstuk van maken. Als je dit gaat doen is het wel belangrijk om je eerst te verdiepen in stoffen en de eigenschappen. Ik heb een aantal stoffen met de belangrijkste eigenschappen onder elkaar gezet.

Travelstof

Deze stof wordt veel gebruikt voor het maken van kledingstukken. Het is een combinatie van elastane en polyamide, dit zorgt ervoor dat de kleding een grote elastische rekbaarheid heeft en dat het altijd goed in vorm blijft. Het woord travelstof is ontstaan omdat deze stof erg geliefd is om mee te nemen op vakantie, dit omdat de stof kreukvrij is. Daarnaast zijn kledingstukken van travelstof sneldrogend, ademend en comfortabel. Zelf koop ik mijn travelstof altijd bij een bedrijf uit Enschede.

Corduroy

Wordt ook wel ribfluweel of ricord genoemd, het is een stof met zachte ribbels in de lengterichting van de stof. Corduroy heeft een zeer goede en sterke kwaliteit. Door de vezels is deze stof goed bestand tegen invloeden van direct zonlicht en blijft de stof ook lang mooi.   

Katoen

Katoen is ’s werelds meest gebruikte stof voor kledingstukken. Het is namelijk zacht, soepel, sterk vocht absorberend en goed luchtdoorlatend. Katoen zorgt in de zomer voor verkoelende kleding, die stevig en slijtvast is. Helaas is katoen niet kreukvrij, daarom is het aan te raden om katoen na het wassen gelijk uit te hangen.

Viscose

Ook deze stof wordt veel gebruikt bij het maken van kledingstukken. Viscose combineert de beste eigenschappen van natuurlijke vezels: de uitstraling van huidvriendelijke katoen en het gevoel van fijne zijde. Viscose wordt ook gebruikt om een glanzend effect te krijgen zoals bijvoorbeeld in de voering van een blazer. Viscose bestaat uit cellulose, dit is een natuurlijke grondstof. Toch worden bij de productie van viscose chemicaliën gebruikt daarom kun je het materiaal niet duurzaam noemen.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *