Een enthousiaste en gespecialiseerde hovenier

Hoveniers schakel je in bij allerlei projecten in de tuin, denk bijvoorbeeld aan tuinontwerp, aanleg, onderhoud, verlichting en het uitvoeren van diverse andere diensten.

Er zijn gespecialiseerd hoveniers die met je meedenken aan jouw tuinproject. Hierin heb je zoveel verschillende mogelijkheden.

Vakkundige tuinaanleg

Tuinaanleg kan uit vele elementen bestaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van:

  • Bestrating
  • Gras
  • Overkappingen
  • Beplantingen
  • Gazons
  • Vijvers

Het leuke aan tuinaanleg bij een gespecialiseerde hovenier is dat je lekker mee kan denken en samen gaat zitten voor een leuk ontwerp. Meestal doe je dit door middel van een gesprek. Na het gesprek en het ontwerp gaat de hovenier kijken of de grond in je tuin wel gezond is.  Zodra deze gezond is, gaat de hovenier beginnen met het aanleggen van de tuin.

Een gespecialiseerde hovenier in Almelo doet de tuinaanleg met allemaal eigen machines, zodat ze alles in eigen beheer hebben. Deze zijn afgestemd op de soort tuin die er moet gaan komen. Moet er bijvoorbeeld veel groen in de tuin zitten of ga je voor veel bestrating? Komt er een luxe overkapping of ga je voor een onderhoudsvriendelijke tuin? Allemaal aspecten die goed naar voren komen met het gesprek.

Tuinonderhoud

Een onderhoudsvriendelijke tuin is voor jezelf erg makkelijk, maar soms niet hetgeen wat je voor ogen hebt. Stel je wil veel groen in de tuin, dan vergt dat veel onderhoud. Onderhoud die je uit kunt besteden aan een ervaren hovenier, zoals ik tuinonderhoud in Almelo uitbesteed. Dat is een zogeheten tuinonderhoudscontract, waarbij de hovenier alles voor je onderhoud.

Er word een plan van aanpak gemaakt per jaar, waarbij er meestal 4x per jaar onderhoud aan jouw tuin verricht wordt. De hovenier komt vaak eerst even bij je op bezoek, de reden hiervan is dat elke tuin anders is en een onderhoudscontract maatwerk is.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *