Een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken

Laatst ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe keuken in Enschede. Mede omdat ik nog geen idee had wat van soort keuken ik wou ben ik eerst online gaan zoeken naar keukenzaken. Om een heel lijstje van keukenzaken te maken heb ik online gezocht op de term: keukens Enschede. Hierdoor kwam ik al snel bij keukenzaken zoals Keuken Totaal.

Verschillende soorten keukens

Tijdens mijn bezoeken aan verscheidene keukenzaken kwam ik verschillende soorten keukens tegen. Er zijn namelijk een aantal verschillende stijlen keukens. Zo is er voor ieder wat wils. Om jullie een idee te geven wat voor soorten keukens er zijn behandel ik hieronder een aantal verschillende stijlen.

Moderne keuken

Een moderne keuken wordt vaak gekenmerkt door strakke afwerkingen en opmerkelijke kleuren. Moderne keukens kunnen verschillende vormen hebben. De drie meest gebruikte vormen zijn de U-vorm, L-vorm en de traditionele rechte vorm. Maar een andere vorm is natuurlijk ook mogelijk. Zo is er tegenwoordig een trend in moderne eilandkeukens.

Moderne keukens hebben een rustige en strakke uitstraling. Dit komt doordat er veel horizontale lijnen en rechte wanden worden gebruikt. Daarnaast hebben moderne keukens veel ruimte in de kook- en spoelgedeeltes.

Design keuken

Design keukens zijn de laatste tien jaar steeds populairder geworden en lijken veel op moderne keukens. Het verschil is dat design keukens erg strak zijn en volledig ‘greeploos’ zijn. Design keukens hebben vaak geen onnodige sierlijke dingen en zijn bijna altijd uitgerust in één kleur.

Landelijke keuken

Landelijke keukens kenmerken zich door hun authentieke en robuuste uitstraling. Daarnaast stralen landelijke keukens ook veel warmte uit. Bij landelijke keukens wordt vaak hout gebruikt en zijn vaak terug te vinden in bijvoorbeeld woonboerderijen.

Klassieke keuken

Klassieke keukens hebben tegenstelling tot design keukens juist wel veel sierlijke en zichtbare dingen. Ze hebben vaak veel zichtbare artikelen of kookgerei. Vroeger werden keukens en woonkamers met veel accessoires ingericht. Hier ontleend de klassieke keuken zijn naam.

De meningen over klassieke keukens verschillen nog wel eens. De ene persoon vindt ze prachtig en de ander vindt ze afschuwelijk. De klassieke keukens zijn vaak terug te vinden in oudere huizen. Ze hebben een getand profiel rondom de kasten en hebben vaak vele kranslijsten. Klassieke keukens hebben vaak veel plekken om dingen in op te bergen. Zo hebben klassieke keukens vaak vitrine kasten met veel glaswerk.

Geef een antwoord

Sluit Menu