Een succesvolle B2B webwinkel

Steeds vaker zien B2B webwinkels op de markt verschijnen. B2B webwinkels zijn anders als de standaard consumentgerichte webshops. B2B webwinkels worden voor bedrijven steeds belangrijker, maar zijn wel ingewikkelder als de B2C webshops. In dit artikel noem ik een aantal aspecten hoe je jouw B2B webwinkel succesvol kan maken.

Ken je doelgroep

Bij het maken van een webwinkel is het enorm belangrijk dat je je eindgebruiker goed kent. Hoe de koper zich gedraagt online is erg belangrijk bij de bouw van een B2B webwinkel. Het grootste verschil tussen B2B kopers en B2C kopers is dat de B2B kopers beslissingen nemen voor het bedrijf in plaats van voor hun zelf. Het zijn vaak grote orders die regelmatig besteld worden.

Let op de prijzen

In de consumentenmarkt zien we bijna altijd dat dezelfde prijzen gehanteerd worden. Echter is in een B2B markt prijsgarantie altijd een vraagstuk. Professionele eindgebruikers kopen bepaalde producten regelmatig en hierdoor kunnen de tarieven beter persoonlijk worden afgestemd op de hoeveelheden die de klant inslaat per periode.

De prijzen kunnen dus per klant variëren, wel is het handig om altijd een adviesprijs neer te zetten om de potentiële klanten een indruk te geven over wat de bepaalde producten kosten.

De software

De B2B webshop software is een middel die je gebruikt om je webwinkel goed te laten werken. Het is belangrijk om geschikte software te vinden. Er zijn verschillende programma’s op de markt die jou kunnen helpen met het beheren van je winkel. Op sommige kun je slecht een aantal producten aanbieden en op andere kun je duizenden producten te gelijk aanbieden. Zoek goed welke software bij jouw wensen past en implementeer deze in jouw plan.

Het maken van een succesvolle B2B webwinkel is niet eenvoudig en kan veel tijd in beslag nemen. Zorg in ieder geval dat je de doelgroep goed kent en de juiste software in huis hebt om het jezelf een stuk makkelijker te maken.

Marketing Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *