Het perfecte kerstfeest

Kerst brengt iedereen jaar een gezellige sfeer met zich mee. Families komen bij elkaar en er zijn door de jaren heen de nodige tradities ontstaan. Vaak komen families bij elkaar om te gaan dineren. Er wordt een groot uitgebreid kerstdiner gekookt of besteld of je kunt er voor kiezen om te gaan gourmetten met de hele familie. Naast een groot kerstdiner zijn er natuurlijk nog meer leuke tradities rondom de kerst die je alleen of met je familie kunt doen. We zetten er wat voor je op een rijtje:

 1. De kerstboom optuigen
  Bij kerst hoort een kerstboom. Of het nu een echte kerstboom is of een kunstkerstboom, het optuigen ervan kan even tijd kosten maar is wel een echte kersttraditie. Tegenwoordig is een kerstboom van hout ook erg populair. Je kunt de kerstboom versieren met lampjes, kerstballen en eventueel andere versiering. De aankleding van je kerstboom kan geheel naar eigen stijl en geeft je huis tijdens de winterdagen wat extra gezelligheid.
 2. Kerstkaarten maken en versturen
  Niet iedereen verstuurd ieder jaar nog kerstkaarten, tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om elkaar een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Denk hierbij aan het sturen van een berichtje via je telefoon of een kaart online versturen. Je kunt kerstkaarten kopen en versturen maar je kunt ook zelf kerstkaarten maken en versturen zoals ze dat vroeger deden. Vroeger werden alle kaarten met de hand gemaakt. Dit is natuurlijk erg leuk en persoonlijk. Tegenwoordig worden er ook persoonlijke kaarten gemaakt door kaartjes te laten bedrukken met een persoonlijke foto erop.
 3. Adventskalender
  Je kent het vast wel: een adventskalender. Dit is een kalender die begint op 1 december en loopt tot de kerst en bestaat uit allemaal vakjes die je kunt openmaken. Zo kun je elke dag een vakje openmaken en dan zit er een cadeautje of wat lekkers in. Er zijn ook adventskalenders verkrijgbaar met drankjes, verschillende soorten thee of andere leuke kleinigheidjes.
 4. Kerstcadeaus uitpakken
  Bij kerst horen natuurlijk wat cadeaus onder de kerstboom. Of je nu voor iedereen een klein cadeautje haalt of je lootje gaat trekken met de familie dat maakt niet uit. Cadeaus uitpakken is voor iedereen leuk. Niet iedereen vindt het kopen van kerstcadeaus leuk, daarom kunnen we van geluk spreken dat tegenwoordig bijna alles online te koop is. Vaak is er rondom de kerst wel extreme drukte bij de postbedrijven waardoor de levering van je cadeau wat langer kan duren.

Kortom, er zijn genoeg tradities rondom kerst. Je kunt voor jezelf kiezen welke tradities je natuurlijk leuk vindt en welke niet. Daarnaast kun je ook je eigen kersttradities met de familie creëren.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *