Hoe interessant is een recreatiewoningverzekering?

Ga je een recreatiewoning kopen of ben je reeds eigenaar geworden van een dergelijk pand? Dan zal je er in allebei deze gevallen rekening mee willen houden dat er op de verzekeringsmarkt zoiets bestaat als een recreatiewoningverzekering. Het betreft hier uiteraard een verzekering welke zoals de naam al aangeeft specifiek in het leven werd geroepen voor het verzekeren van recreatiewoningen. Een dergelijke verzekering maakt het niet alleen maar mogelijk om de inboedel in je vakantiehuis te verzekeren, dat geldt eveneens voor de opstal waar het vakantiehuis over beschikt. Hoe het ook zij, wil jij ook meer te weten komen over het verzekeren van je vakantiehuis? Dan kan de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina je daar zeker en vast meer over vertellen.

Wat kan je op deze manier laten verzekeren?

De recreatiewoningverzekering vormt in de praktijk eigenlijk een verzekering bestaande uit twee onderdelen. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de onderstaande opties:

  1. De dekking voor de inboedel in de recreatiewoning;
  2. De dekking voor de opstal van de recreatiewoning;

Het type dekking welke wordt aangeboden is in de praktijk altijd afhankelijk van de keuze die je als eigenaar zelf maakt. In principe geldt voor geen van beiden namelijk dat ze door de wet worden verplicht. Wel is het zo dat er sprake kan zijn van een verplichting voor het afsluiten van de opstalverzekering. Voor deze vorm van recreatiewoningverzekering geldt dat ze in de praktijk zeer vaak wordt verplicht door kredietverstrekkers voor minstens de looptijd van de hypotheek. Op deze manier wordt ook jouw financiële situatie op gepaste wijze beschermd.

De recreatiewoningverzekering is dus niet verplicht?

Er zijn hier in Nederland maar weinig verzekeringen die daadwerkelijk zijn terug te vinden op de lijst met verplichte verzekeringen. Dit geldt dan ook niet voor de recreatiewoningverzekering. Het feit dat er geen wettelijke verplichting voor geldt betekent echter in de praktijk beslist niet dat het afsluiten van deze verzekering niet zeer interessant is, integendeel. Van alle verschillende verzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden die je als eigenaar van een woning kan afsluiten is dit toch één van de belangrijkste. Het laatste wat je wil is namelijk bij een schadegeval geconfronteerd worden met een totaalverlies van je recreatiewoning. Wel, het afsluiten van een recreatiewoningverzekering kan er in de praktijk altijd voor zorgen dat je dit vervelende probleem kan voorkomen.

Let op bij verhuur van je vakantiewoning!

Wil je graag een recreatiewoningverzekering afsluiten voor een woning die je aan het aanbieden bent op de toeristische vastgoedmarkt? In dat geval is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit altijd zal moeten aangeven aan een verzekeraar zoals Eerdmans.nl. De inhoud van de polisvoorwaarden is immers bij een recreatiewoningverzekering die wordt afgesloten voor een woning waarbij sprake is van recreatieve verhuur. Door de jaren heen zijn heel wat mensen hierdoor al eens tegen bepaalde problemen aangelopen. Het spreekt voor zich dat het van cruciaal belang is om te voorkomen dat jij de volgende persoon bent die met dergelijke problemen zal worden geconfronteerd. Hou hierbij bij je recreatiewoningverzekering afsluiten dan ook absoluut zeker rekening mee.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *