Machines om je afval te recyclen

Wanneer je als bedrijf veel te maken hebt met industrieel afval, bouw afval, papier/karton afval of WEEE afval dan kun je veel winst behalen uit recycling machines. Deze machines helpen je bedrijf met het afval beheer en het afval op de meest efficiënte en goedkope manier af te voeren. Benieuwd waar je aan kunt denken qua machines? Hier ga ik iets meer over vertellen.

Metaalshredders

Wanneer je veel te maken hebt met metaal afval kun je er eens aan denken om een metaal shredder te kopen. Als je veel te maken hebt met automobielafval, elektromotoren en WEEE afval dan is een rotorshredder ideaal. Deze machine is voorzien van een verticale motor die alle breekbare materialen kan breken, scheiden en isoleren. Wanneer je meer te maken hebt met huishoudelijk afval en industrieel afval dat je wil voor verkleinen dan is een voorbreker ideaal.

Kartonshredders

Ook wanneer je veel karton afval hebt kun je denken aan een machine om overtollig materiaal op een efficiënte manier te verwerken. Met een machine kun je kokers, platen en grote hoeveelheden papier verkleinen waardoor je het makkelijker in balen kan persen en kunt verwerken. Dit is zeker aan te raden wanneer je wil besparen op transport- en handelingskosten.

De universele shredder

Als je binnen je bedrijf meer te maken hebt met veel verschillende soorten afval dan is een universele shredder misschien een optie voor je. Deze machine is ontworpen voor na verkleining van elk materiaal dat kan worden gesneden. Dan kun je denken aan materialen zoals papier, textiel, kabels, plastic en verpakking materiaal. Met deze machine kun je verkleinen tot een maat tussen 10 mm en 120mm.

De voordelen

De voordelen van dit soort machines is vooral dat het afval handelbaar wordt waardoor je kan besparen op kosten en ruimte wanneer je het wil afvoeren.

Marketing Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *